Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

Business Quiz for MBA | August 20 to August 26

Aug 26, 2016 12:52 IST

    1. Which Indian Company has signed pact with Microsoft India to offer telecom and IT solutions for big businesses promoting the demand for IT and cloud services?

    a)

    b)

    c)

    d)

    Answer: Option B

    2. Indian Railways has partnered with which tech giant to digitise its heritage assets and help create a digital repository for universal online access free of cost?

    a) Microsoft

    b) IBM

    c) Google

    d) HCL

    Answer: Option C

    3. India has signed pact with which country to foster conditions that will help create and improve workplace-based vocational training in India's industrial clusters?

    a) Namibia

    b) Germany

    c) China

    d) Japan

    Answer: Option B

    4. Name the American global pharmaceutical major that has entered into an agreement to acquire Medivation Inc?

    a)

    b)

    c)

    d)

    Answer: Option C

    5. Which Indian state will soon have new Aerospace Museum that will focus on the Nation's rich aviation history?

    a) New Delhi

    b) Bangalore

    c) Jaipur

    d) Kolkata

    Answer: Option A

    6. Which motorcycle finance company has partnered with India Post to facilitate purchase of vehicles in Karnataka?

    a)

    b)

    c)

    d) None of these

    Answer: Option B

    7. Which country has launched its first Tibetan-language search engine 'Yongzin'?  

    a) Japan

    b) North Korea

    c) South Korea

    d) China

    Answer: Option D

    8. Which of the following Indian Actress has been ranked 10th in the world in the list of “Forbes magazine”?

    a)

    b)

    c)

    d)

    Answer: Option D

    9. Which Indian Sportsperson has been appointed as the brand ambassador of the Beti Bachao, Beti Padhao campaign in Haryana?

    a)

    b)

    c) 

    d)

    Answer: Option C

    10. Which Indian bank has partnered with Chillr (a mobile banking application) that connects directly to a person’s bank account and enables instant money transfers?

    a) HDFC Bank

    b) Axis Bank

    c) Federal Bank

    d) SBI Bank

    Answer: Option C

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF