Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

Business Quiz of the Week: 29 May – 4 June

Jun 4, 2014 12:35 IST

    Q1. Who was appointed as the National Security Adviser?

    a) Seema Biswas
    b) Rohit Sinha
    c) Ajit Doval
    d) S. Krishnan

    Q2. Malti Devi Gyan Peeth Puraskar is given in which field?

    a) Social Work
    b) Teaching
    c) Health Sector
    d) None of these

    Q3. Which movie got Palme d’Or Award at the 67th Cannes Film Festival?

    a) Winter Sleep
    b) Game of Thrones
    c) A song of fire and Ice
    d) The Great Gatsby

    Q4. Guess the Personality who is founder of a leading PC Maker

    a) Carolyn Yeh
    b) Jason Chen
    c) Stan Shih
    d) Xi Heing

    Q5. Who was appointed as the 14th Attorney-General of India?

    a) Mukul Rohatgi
    b) NP Singh
    c) Sunil Pandey
    d) None of these

    Q6. Guess the logo of a portal providing project ideas

    a) Instagram
    b) Pinterest
    c) Mint
    d) None of these

    Q7. Vishwanath Tripathi, was awarded with Vyas Samman for the year 2013 for which book of his?
    a) Vyomkesh Bakshi
    b) Tales of Doom
    c) Vyomkesh Darvesh
    d) None of these

    Q8. Who was the President and member of the board of Infosys and resigned recently?

    a) BG Srinivas
    b) Amit Kumar Paliwal
    c) Arun Sharma
    d) Satya Mathur

    Q9. CCI approved the British retail major to purchase 50% stake in Tata Group firm. What is the name of the British Firm?

    a) Walmart
    b) Tesco
    c) Pepe
    d) VeroModa

    Q10. Flipkart acquired Myntra in what amount?

    a) 250 million dollar
    b) 300 million dollar
    c) 280 million dollar
    d) 320 million dollar

    Question No. Answer
    1.  C
    2.  B
    3.  A
    4.  C
    5.  A
    6.  B
    7.  A
    8.  A
    9.  B
    10.  B

    “Jagran Josh also helps to get information about Top MBA Institutes based upon your choice of Location and Specialization. Click here to get details & the Best Seller “MBA Pedia” eBook, absolutely FREE.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF