1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

GK Questions for MBA: 22nd July to 29th July

Jul 29, 2016 13:40 IST

    General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 22nd July to 29th July.

    1. Which among the following is the theme of World Hepatitis Day 2016?

    a) It’s closer than you think
    b) Hepatitis: Think Again
    c) Prevention of viral Hepatitis. Act now
    d) Elimination

    Answer: Option D

    2. Which agricultural scientist died recently in July 2016 and is also fondly known as the Father of Hybrid Sorghum?

    a) Neelamraju Ganga Prasada Rao

     

    b) MS Swaminathan

    c) Verghese Kurien

    d) PV Parabrahma Sastry

    Answer: Option A

    3. Which country has been declared free from measles by the World Health Organization (WHO)?

    a) India
    b) USA
    c) Brazil
    d) Japan

    Answer: Option C

    4. Which Indian athlete will be honoured with the Bharat Gaurav Award by the East Bengal Football Club.

    a) Gurbachan Singh Randhawa
    b) Milkha Singh
    c) Chand Ram
    d) Dharam Singh Uppal

    Answer: Option B

    5. Which of the follwoing long-range maritime surveillance and anti-submarine warfare aircraft for which India signed a one-billion dollar deal with the US defence and aerospace major Boeing?

    a) Lockheed P-3 Orion

    b) Avro Shackleton

    c) Grumman S-2 Tracker

     d) Poseidon-8I

    Answer: Option D

    6. On which railway stretch of India Railways Minister Suresh Prabhu launched the nation's first Green Rail Corridor?

    a) Rameswaram-Manamadurai
    b) Jammu-Katra
    c) Tiruchirappalli-Madurai
    d) Kalka–Shimla

    Answer: Option A

    7. In which city of India, BRICS policy planning dialogue meeting will take place?

    a) Mumbai
    b) New Delhi
    c) Patna
    d) Lucknow

    Answer: Option C

    8. Which Indian javelin thrower won gold in the IAAF World Under-20 Championships in Poland by setting a new world record (U-20) of 86.48m.

    a) Krishna Poonia

    b) Seema Antil

    c) Neeraj Chopra

     d) Saina Nehwal

    Answer: Option C

    9. In which city of India’s first Water Metro project that was recently launched?

    a) Kochi
    b) Kolkata
    c) Hyderabad
    d) Chennai

    Answer: Option A

    10. Who has been appointed as the Chief Executive Officer (CEO) of Unique Identification Authority of India (UIAI)?

    a) Ajay Bhushan Pandey
    b) Shankar Bhushan Pandey
    c) Vijay Bhushan Pandey
    d) None of these

    Answer: Option A

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF