1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

GK Quiz for MBA | November 1 to November 6

Nov 8, 2016 12:13 IST

    1. Who among the following is appointed as CEO of the World Bank?

    Source: Alchetron

    a)  Jason McCracken

    b) Abdelilah Benkirane

    c) Antonio Guterres

    d) Kristalina Georgieva

    Answer: Option D

    2. When is the International Day for Preventing the Exploitation of the Environment in War and Armed Conflict observed globally?

    a) 6 December

    b) 6 May

    c) 6 November

    d) 6 July

    Answer: Option C

    3. Who has been appointed as the Prime Minister of South Korea recently?  

    a) Kim Byong-joon

    b) Choi Soon-sil

    c) Jung Youn-kuk

    d) Yim Jong-yong

    Answer: Option A

    4. Name the tribe whose history was recently launched in Hindi language by Chief Minister Lal Thanhawla.

    a) Banni

    b) Gond

    c) Mizo

    d) Santhal

    Answer: Option C

    5. Who has been appointed as the brand ambassador of Swachh Rail Mission?

    a)  Aamir Khan

    b)  Vidya Balan

    c)  Bindeshwar Pathak

    d)  Amitabh Bacchan

    Answer: Option C

    6. Which sculptor has designed FIFA World Cup Trophy?


    a) Bertoni

    b) Silvio Gazzaniga

    c) Evgenij Dremin

    d) Stabilimento Artistico

    Answer: Option B

    7. What is the theme of 2016 World Savings Day?  

    a) Saving, investment and planning for retirement

    b) A global celebration for saving

    c) Grabbing hold of your financial future

    d) Shining a light on what people value

    Answer: Option C

    8. Name the tech giant with which Archaeological Survey of India (ASI) has tied up for 360 degree virtual tour of 280-odd monuments across the

    country?

    a) Microsoft

    b) Google

    c) IBM

    d) Intel

    Answer: Option B

    9. When is World Tsunami Awareness Day observed globally?

    a) 5 November

    b) 15 November

    c) 10 November

    d) 25 November

    Answer: Option A

    10. Which country has invited India to join in developing next-generation nuclear reactors and participate in its fast reactor research project, known as

    MBIR?

    a) Japan

    b) China

    c) Russia

    d) USA

    Answer: Option C

    Also Take: Business Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more GK Quizzes regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF