RRB NTPC Admit Card 2019: Practice these important questions to get success

RRB NTPC 2019 for various posts in Indian Railways can ask current affairs related questions in the exam.

Created On: Oct 1, 2019 12:36 IST
Representative Image
Representative Image

RRB NTPC 2019 questions can help Railways aspirants to clear the exam. The RRB is looking for appropriate candidates for various posts like Non-Technical Popular Categories (NTPC), Para Medical Staff (PMS), Ministerial and Level-I Posts.

We are providing some questions for the RRB NTPC Exam 2019. Here are some current affairs related questions that can help candidates to secure marks in the exam.

Question 1: Which Indian State has been awarded as Best Adventure State under National Tourism Award-2019?

Ans. Madhya Pradesh

Question 2: Which Indian leader was invited by Pakistan for Kartarpur Corridor inauguration?

Ans. Manmohan Singh

Question 3: What is the name of a veteran Indian athlete who was awarded the IAAF Veteran Pin Prize?

Ans. PT Usha

Question 4: Which two Indian states have announced to form a panel to resolve water sharing issues?

Ans. Tamil Nadu, Kerala

Question 5: Which Bollywood actor has been selected for the Dadasaheb Phalke award?

Ans. Amitabh Bachchan

Question 6: Who has recently been appointed as the Chairman of the Chiefs of Staff Committee?

Ans. Bipin Rawat

Question 7: Which Indian state has decided to ban the private practice of doctors?

Ans. Andhra Pradesh

Question 8: Who was conferred with Dr. Kalam Smriti International Excellence Award 2019?

Ans. Sheikh Hasina

Question 9: Who has won FIFA’s Best Men’s Player Award-2019?

Ans. Lionel Messi

Question 10: Which medal has won by boxer Amit Panghal at World Boxing Championship 2019?

Ans. Silver

Question 11: What is the name of the film which has been nominated for Oscar 2019 as India’s official entry?

Ans. Gully Boy

Question 12: Which city had organized Howdy Modi event?

Ans. Houston

Question 13: On which day WHO celebrated the first World Patient Safety Day?

Ans. 17 September

Question 14: Which country has ended its political relations recently with Taiwan?

Ans. Taiwan

Question 15: What is the name of the artist who played ‘Kalia’ in the Bollywood film 'Sholay' passed away recently?

Ans. Viju Khote

Question 16: Which instrument of NASA has taken the high-resolution images of the Moon to identify the exact location of Chandrayaan-2 lander 'Vikram'?

Ans. LROC

Question 17: What is the name of the first Tri-Service military exercise between Indian and USA?

Ans. Tiger Triumph

Question 18: Which dance form of Ladakh has recently been included as the largest Ladakhi dance in the Guinness Book of World Records?

Ans. Shondol

Question 19: Who has won the 22nd World Billiards Title and made a world record?

Ans. Pankaj Advani

Question 20: Who has been appointed as the Lokayukta of Andhra Pradesh?

Ans. Justice P. Laxman Reddy

Comment (0)

Post Comment

0 + 5 =
Post
Disclaimer: Comments will be moderated by Jagranjosh editorial team. Comments that are abusive, personal, incendiary or irrelevant will not be published. Please use a genuine email ID and provide your name, to avoid rejection.