Jagran Josh Logo

General knowledge quiz based on national symbols of different countries

10-NOV-2017 18:39
    national symbols of different countries

    It has been seen in the past several years that many questions related to national symbol of different countries are asked in different central and state level competitive examinations. So in this article we are presenting a GK quiz based on national symbol of different countries which is very useful for students preparing for various examinations.

    General knowledge quiz based on national symbols of different countries

    1. Jasmine is national symbol of which country?
    A.
    Italy
    B. Pakistan
    C. Sri Lanka
    D. Bhutan
    Ans. B
    2. Moon and star is national symbol of which country?
    A.
    Israel
    B. Indonesia
    C. Malaysia
    D. Turkey
    Ans. D
    3. National symbol of Norway:
    A.
    White Lily
    B. Moon and star
    C. Lion
    D. Water Lily
    Ans. C
    4. National symbol of Bangladesh:
    A.
    Water Lily
    B. Lion
    C. Rising sun
    D. Rickshaw
    Ans. A
    5. National symbol of Iran:
    A.
    Water Lily
    B. Rose
    C. Cedar Tree
    D. Lily
    Ans. B
    6. National symbol of Russia:
    A.
    Eagle
    B. Double-headed Eagle
    C. Maple
    D. Louts
    Ans. B
    7. Kiwi is national symbol of which country?
    A.
    Ireland
    B. Scotland
    C. New Zealand
    D. Swaziland
    Ans. C
    8. Maple is national symbol of which country?
    A.
    Canada
    B. Cameroon
    C. Zimbabwe
    D. Kenya
    Ans. A
    9. National symbol of Germany:
    A.
    Elephant
    B. Eagle
    C. White Tiger
    D. Rose
    Ans. B
    10. National symbol of Belgium:
    A.
    Beach
    B. Lion
    C. Menorah
    D. Knife
    Ans. B

    GK quiz based on ancient names of different cities                             

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • By clicking on Submit button, you agree to our terms of use
      ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK