Jagran Josh Logo

General knowledge Quiz

May 5, 2017 17:30 IST

    General knowledge is important for enhancing our sense of perceiving the world, for better understanding, and analysis of the situations cannot be possible without proper knowledge. For enhancement of general knowledge affairs, we are giving 10 GK Questions and Answers in multiple choice form.

    Gk MCQs

    1. Which of the following is the part of non- living components of environment include landforms, climate, water-bodies, temperature, humidity, air etc?

    A. Physical Environment

    B. Cultural Environment

    C. Biological Environment

    D. Cognitive Environment

    Ans:  A

    2. Find out the salient features of environment:

    A. It is the sum of biotic and abiotic elements.

    B. It is based on the4 interactive and functional relationship between and biotic and abiotic

    C. It always tens to maintain ecological balance.

    D. All of the above

    Ans: D

    500+ GK Questions & Answers on Indian Economy

    3. Which of the following is the richest source of vitamin B1?

    A. Cereal grains

    B. Carrot

    C. Red bell pepper

    D. Pomegranate

    Ans: A

    4. How many times does the kidney filter blood in a day?

    A. 100

    B. 200

    C. 300

    D. 400

    Ans: D

    500+ GK Questions & Answers on Indian Polity & Governance

    5. Which of the following is the correct number violin string?

    A. Four

    B. Three

    C. Two

    D. Five

    Ans: A

    6. What sport is played at Wimbledon?

    A. Tennis

    B. Badminton

    C. Chess

    D. Cricket

    Ans: A

    1000+ GK Questions & Answers on Indian History

    7. Which of the following was the 1st network that initiated the Internet services?

    A. Vnet

    B. Inet

    C. ARPANET

    D. NSF Net

    Ans: C

    8. Kautilya was the prime minister of which ruler?

    A. Chandra Gupta

    B. Chandra Gupta II

    C. Chandragupta Maurya

    D. Ashoka

    Ans: C

    9. When was the Hockey introduced in the Asian Games?

    A. 1958 in Tokyo

    B. 1962 in Jakarta

    C. 1966 in Bangkok

    D. 1970 in Bangkok

    Ans: A

    10. When was the Goa Shipyard Limited (GSL) established?

    A. 1958

    B. 1957

    C. 1959

    D. 1955

    Ans: B

    In the above GK Questions and Answers (GK Quiz) is designed for benefits reader who wants to increase their realm of knowledge. So, test your general knowledge and general awareness with our questions and answers.

    1000+ GK Questions & Answers on Indian Geography

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF