GK Questions for MBA: 18th June to 24th June

Jun 24, 2016, 15:32 IST

Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 18th June to 24th June.

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 18th June to 24th June.

1. What mantra has been suggested by Prime Minister Narendra Modi to enhance the state of tax administration in the country?

a) RESPONSIVE

b) RAPID

c) NEW TAXING

d) PARDARSHITA

Answer: Option B

2. Who has become the 3rd Indian in 100 years to get elected to the post of chief of Paris-based International Chamber of Commerce?

a)   

Mukesh Ambani

b)  

Lakshmi Mittal

c)

Sunil Bharti Mittal

d)  

Azim Premji

Answer: Option C

3. Which Ministry has released “Yog Geet (Song)” in order to celebrate International Day of Yoga–2016.

a)  

b)  

c)  

d)  

Answer: Option A

4. On 15 June 2016, who has been appointed as the Director General of Doordarshan?

a) Veer Jain

b) Supriya Sahu

c) Sangeeta Goel

d) Aparna Vaish

Answer: Option B

5. Which country’s satellite was not launched among the 20 satellites in the single mission of ISRO?

a) US

b) Germany

c) Canada

d) Nepal

Answer: Option D

6. As per the World Investment Report 2016, what was India’s global ranking in 2015 in terms of FDI inflows?

a) Fifth

b) Second

c) First

d) Tenth

Answer: Option D

7. Name the 1st Indian state to launch Mukh Mantri Hepatitis C Relief Fund?

a) Madhya Pradesh

b) Assam

c) Punjab

d) Karnataka

Answer: Option C

8. Who was the head of the Expert committee that submitted its report on the Specific Relief Act, 1963 to Union Government?

a) Amit Kapur

b) Anand Desai

c) Arghya Sengupta

d) Neelima Babhade

Answer: Option B

9. Name the Indian Martyr on whose Martyrdom Day the Finance Minister Arun Jaitley released a commemorative silver coin.

a) Dilawar Singh Babbar

b) Jaswant Singh Khalra

c) Maharana Pratap

d) Banda Singh Bahadur

Answer: Option D

10. Which economic union agreed to set up a new border and coastguard force to curb the influx of migrants?

a)  

b)  

c)  

d)  

Answer: Option A

For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News