1. Home
  2.  |  
  3. Test & Quizzes |  

Current Affairs Quiz: 4 April 2016

Apr 4, 2016 19:00 IST

Jagranjosh.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like ICC Cricket World T-20 Men’s & Women’s Cup 2016, India-Saudi Arabia agreements and triple-star system found among others.

1.    West Indies on 3 April 2016 won the ICC Cricket World T-20 Men’s Cup 2016 by defeating?
a)    England
b)    South Africa
c)    New Zealand
d)    Australia

2.    West Indies on 3 April 2016 won the ICC Cricket World T-20 Women’s Cup 2016 by defeating?
a)    England
b)    South Africa
c)    New Zealand
d)    Australia

3.    Which of the following is not a part of the five agreements which were signed on 3 April 2016 between India and Saudi Arabia during visit of Prime Minster Narendra Modi?
a)    Agreement on Labour Co-operation
b)    Cooperation between BIS and Saudi Standards, Metrology and Quality Organization
c)    Cooperation in the Field of Handicrafts for Tourism and National Heritage
d)    Handing over three Mi 25 attack helicopters to Saudi Armed Forces

4.    India and Germany’s Development Bank KfW on 1 April 2016 signed an agreement to provide loan assistance of 500 million Euro (about 3750 crore rupees) for the modern and sustainable metro system for which city?
a)    Nagpur
b)    Hyderabad
c)    Lucknow
d)    Patna

5.    Name the temple of Maharashtra whose trust on 3 April 2016 barred all persons, men and women from entering temples sanctum.
a)    Trimbakeshwar
b)    Shingnapur
c)    Aundhya Nagnath
d)    Parali Vaijnath

6.    Prime Minister Narendra Modi on 3 April 2016 gifted a gold-plated replica of the Cheraman Juma Masjid of which state to Saudi King Salman bin Abdulaziz Al Saud?
a)    Kerala
b)    Tamil Nadu
c)    Uttar Pradesh
d)    Assam

7.  
 Identify the Saudi Arabia's highest civilian honour that was conferred on Prime Minister Narendra Modi on 3 April 2016.
a)    The King Abdulaziz Sash
b)    The Order of Abdulaziz Class 4
c)    Saudi Arabian Sash
d)    None of These

8.    Who won men's singles title in the 2016 Miami Open that was held at the Crandon Tennis Center in Miami on 3 April 2016?
a)    Rafeal NAdal
b)    Novak Djokovic
c)    Kei Nishikori
d)    Tomas Berdych

9.    Where was the finding of a triple-star system that also has a stable orbit planet in it was published?
a)    The Astronomical Journal
b)    Nature Journal
c)    Life Science Journal
d)    None of These

10.    Identify the first woman who was sworn in as the Chief Minister (CM) of Jammu and Kashmir (J&K) at Raj Bhawan in Jammu on 4 April 2016.
a)    Syeda Anwara Taimur
b)    Shashikala Kakodkar
c)    Mehbooba Mufti
d)    None of These

11.   What is the theme of the International Day of Mine Awareness and Assistance in Mine Action that was observed on 4 April 2016 across the World?
a)    Mine Awareness Mine Action
b)    Humanitarian Action is life
c)    Mine Action is life action
d)    Mine Action is Humanitarian Action

12.  
Who on 2 April 2016 was sworn in as the 9th President of Vietnam?
a)    Tran Dai Quang
b)    Truong Tan Sang
c)    Nguyen Thị Doan
d)    Hitin Kyaw

13.   Identify the former A.C. Milan defender and Italy manager who died on 3 April 2016 in Milan, Italy.
a)    Luigi Perversi
b)    Francesco Pomi
c)    Nils Liedholm
d)    Cesare Maldini

14.   World’s first White Tiger Safari on 3 April 2016 was inaugurated in which state?
a)    West Bengal
b)    Madhya Pradesh
c)    Gujarat
d)    Chhattisgarh

15.    The 2016 Nuclear Security Summit concluded on 1 April 2016 in which of the following cities?
a)    The Hague, Netherlands
b)    Prague, Czech Republic
c)    Washington, D.C., United States
d)    Seoul, South Korea

Answers
1-(a)    6-(a)    11-(d)
2-(d)    7-(a)    12-(a)
3-(d)    8-(b)    13-(d)
4-(a)    9-(a)    14-(b)
5-(a)    10-(c)    15-(c)

Is this article important for exams ? Yes41 People Agreed
Read more Current Affairs on: Current Affairs Quiz , Current Affairs , Interactive Quiz

DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

Latest Videos

Register to get FREE updates

    All Fields Mandatory
  • (Ex:9123456789)
  • Please Select Your Interest
  • Please specify

  • ajax-loader
  • A verifcation code has been sent to
    your mobile number

    Please enter the verification code below

This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK