GK Quiz on Indian Economy (Service Sector)

Dear Students find an excellent quiz by Jagran Josh which is based on Service Sector of Indian Economy. It will help you in understanding the service sector as whole, because these questions are formed after the deep analysis of the Service Sector of India.
GK Quiz on Indian Economy (Service Sector)
GK Quiz on Indian Economy (Service Sector)

Dear Students find an excellent quiz by Jagran Josh which is based on Service Sector of Indian Economy. It will help you in understanding the service sector as whole, because these questions are formed after the deep analysis of the Service Sector of India.

1. What percentage of Indian population is dependent on agriculture?

A. 65% of total population

B. 53% of total population

C. 40% of total population

D. 65% of total population

Ans:  B

2. Which Indian state uses biggest quantity of fertilizer in India?

A. Punjab

B. Karnataka

C. U.P

D. Maharashtra

Ans: A

3. Black revolution is related to the…….

A. Fish production

B. Coal production

C. Crude oil production

D. Mustard Production

Ans: C

4. What percentage of Indian GDP is contributed by the service sector?

A. 25 % of GDP

B. 60 % of GDP

C. 53% of GDP

D. 49 % of GDP

Ans: B

5. Which of the following sector does not comes under the service sector in India?

A. Real estate

B. Transport

C. Restaurants & hotels

D. Formation of electronic television

Ans: D

GK Quiz on Goods and Services Tax (GST)

6. Which activity is termed as activity of tertiary sector?

A. Wheat production

B. Mobile production

C. Construction of a dam

D. Fishing

Ans: C

7. Which of the following industry is known as sun rising industry?

A. Dairy industry

B. Information Technology

C. Health and clinic

D. None of these

Ans: B

8. What is the current rate of service tax in India currently?

A. 12.5%

B. 13.5%

C. 14%

D. 14.5%

Ans: C

9. How many services (till 2012) are included in the service tax currently in India?

A. 119

B. 110

C. 98

D. 85

Ans: A

10. Since when the service tax is being imposed in India?

A. 1991

B. 1999

C. 1994

D. 2001

Ans: C

500+ GK Questions & Answers on Indian Economy

Jagran Play
रोमांचक गेम्स खेलें और जीतें एक लाख रुपए तक कैश
ludo_expresssnakes_ladderLudo miniCricket smash
ludo_expresssnakes_ladderLudo miniCricket smash
Get the latest General Knowledge and Current Affairs from all over India and world for all competitive exams.

Related Categories