1. Home
  2.  |  
  3. Test & Quizzes |  

Current Affairs Quiz: 19 March 2016

Mar 19, 2016 13:14 IST

Jagranjosh.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like IRCTC survey, Noor Inayat Khan Prize and Maharashtra Annual State Budget among others.

1.    Name the IT firm that signed a Memorandum of Understanding with Olympic Gold Quest organisation to support Indian woman athlete at Rio.

a)    TCS
b)    Wipro
c)    Genpact
d)    Accenture

2.    Name the American tourist who on 16 March 2016 was sentenced to 15 years in prison with hard labour for subversion by North Korea’s Supreme Court?

a)    Bill Lewis
b)    Otto Warmbier
c)    Josh Wiles
d)    Samantha Judd

3.    As per the Indian Railway Catering and Tourism Corporation (IRCTC) survey, which railway station was declared as the cleanest in India?

a)    Surat Railway Station
b)    Rajkot Railway Station
c)    Bilaspur Railway Station
d)    New Delhi Railway Station

4.    Name the Indian-origin student who on 17 March 2016 was awarded the inaugural Noor Inayat Khan Prize in London.

a)    Barkha Kumar
b)    Geetakshi Arora
c)    Vimal Khanna
d)    Jaydeep Singhal

5.    Which movie was named the top LGBT film of all time, as per the poll conducted by the British Film Institute?

a)    Brokeback Mountain
b)    Un chant d'amour
c)    The Price of Salt
d)    Carol

6.    Which village became the first open defecation-free village in Srikakulam district in Andhra Pradesh?

a)    Kinthali
b)    Vanjangipeta
c)    Ranastalam
d)    Sangam

7.    Identify the actor who portrayed the character of Benny on L.A. Law, who died on 18 March 2016 in Hollywood, California.

a)    Larry Drake
b)    Paul daniels
c)    Ernestine Anderson
d)    Keith Emerson

8.    Maharashtra Finance Minister on 18 March 2016 presented the Annual State Budget 2016-17 in the state legislature. Who is the finance minister of the state?

a)    Diwakar Raote
b)    Subhash Desai
c)    Sudhir Mungantiwar
d)    Eknath Shinde

9.    Identify the Indian IT service, consulting and business solutions company that on 17 March 2016 was named official technology partner for Virgin Money London Marathon.

a)    Infosys
b)    Wipro
c)    Tech Mahindra
d)    Tata Consultancy Services

10.    Who on 18 March 2016 was appointed as the Managing Director of Pfizer India?

a)    S Sridhar
b)    G Sridhar
c)    Vimal Kathuriya
d)    Jawahar Nath

11.    The International Day of Happiness was observed across the world on which date?
a)    19 March
b)    20 March
c)    21 March
d)    22 March

12.    Identify the country whose lawmakers had lifted the ban on abortion for special cases on 17 March 2016?
a)    Chile
b)    Peru
c)    Brazil
d)    Venezuela

13.    Identify the Indian bank that claimed the top slot in mobile banking on 17 March 2016.
a)    Axis Bank
b)    HDFC Bank
c)    Cental Bank of India
d)    State Bank of India

14.    Identify the state that classified its country liquor as Heritage Spirit of state on 17 March 2016.
a)    Kerala
b)    Assam
c)    Goa
d)    Sikkim

15.    Who was appointed as director of Royal Challengers Sports Private Limited following the resignation of Vijay Mallya on 17 March 2016?
a)    Siddharth Mallya
b)    Russell Adams
c)    Sara Mallya
d)    None of These


Answers

1-(c)    6-(b)    11-(b)
2-(b)    7-(a)    12-(a)
3-(a)    8-(c)    13-(d)
4-(b)    9-(d)    14-(c)
5-(d)    10-(a)    15-(b)

Is this article important for exams ? Yes12 People Agreed
Read more Current Affairs on: Current Affairs Quiz , Current Affairs , Interactive Quiz

DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

Latest Videos

Register to get FREE updates

    All Fields Mandatory
  • (Ex:9123456789)
  • Please Select Your Interest
  • Please specify

  • ajax-loader
  • A verifcation code has been sent to
    your mobile number

    Please enter the verification code below

This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK