GK Questions and Answers on Guinness World Records

21-APR-2017 11:24

    World Record is defined as the best performance recorded in the whole world and verified by the experts. Earlier Guinness World Record was known as The Guinness Book of Records from its inception in 1955 till 1998.
     Guinness World Record
    Source: www.ecx.images-amazon.com
    In this book all the world records are listed annually and itself the book made a world record as best selling copyrighted book of all time. It is published in 100 countries in 23 languages. In 2017 it is in the year of its 63rd publication. This Quiz will not only enhance the knowledge, but also help in the preparation of various examinations.
    1.Who made the calendar to calculate the days of any date from 0001 to infinity?
    A.Himmat Bhardwaj
    B.Neerajan Jain
    C.Rajesh Gharat
    D.Rajan Pilley
    Ans.A
    2.Name the person who created Indian record by performing for 13hrs 40mins singing marathon and sang 151 songs of Kishore Kumar’s songs?
    A.Krishna prem
    B.Shailesh Siddhatekkar
    C.Vishal Jalan
    D.Srikanth Krishnan Nair
    Ans.D
    3.American Lee Redmond who holds the world record for longest fingernails ever on a woman belongs to which country?
    A.Portugal
    B.USA
    C.South Africa
    D.Germany
    Ans.B

    Summary on the Computer Science and Information Technology

    4.What is Pawan Kumar Dhillon profession? He set a record of breaking a Glass Bottles by Gulel (slingshot) while travelling standing on bike blindfolded ?
    A.Carpenter
    B.Farmer
    C.Painter
    D.Worker
    Ans.B
    5.Name the person who holds the records of consuming 26,000 McDonald's Big Mac?

    A.Donald  Gorske
    B.Adam Wright
    C.George Pearce
    D.Jack Thompson
    Ans.A
    6.Karsten Maas created the longest golf club, how feet long the golf club is?
    A.11 feet, 3 inches in length
    B.14 feet, 5 inches in length
    C.9 feet, 3 inches in length
    D.14 feet, 9 inches in length
    Ans. B

    Biological Science: List of Inventions and Discoveries
    7.What is the nickname of Nick Stoeberl whose name is mentioned in the Guinness world record book for having the longest tongue?
    A.The Twister
    B.The Tongue Master
    C.The Lick
    D.None of the above
    Ans.C
    8.Name the person who holds the records for been the oldest men striper at the age of 60?
    A.Bernard Barker
    B.Gregory Jacobs
    C.Nick Wechsler
    D.Betsy Brandt
    Ans.A
    9.Who hold the record for the largest collection of  ballpoint pens ?

    A.Angelika Unverhau
    B.Aeldit  Unvehau
    C.Avyce Unvehau
    D.Alyse  Unvehau
    Ans.A
    10.Sultan Kosen who is the tallest living man and also owns the world record for what ?

    A.Largest Mole
    B.Largest Nose
    C.Largest hand  
    D.Largest Head
    Ans. C

    Why bursting of Balloon makes sound when pricked with a needle?

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK