1. Home
  2.  |  
  3. General Knowledge Quiz  |  

GK Questions & Answers related to the superlatives of India

16-NOV-2016 17:27

    GK Questions & Answers related to the superlatives of India that consist of 10 Multiple Choice Questions that is made as per latest examination pattern of UPSC (IAS, IPS, IES, IFS, CDS, and NDA), State-PSC, SSC, Railways and other competitive examinations. It will concretise the reading experience of aspirants who are aspiring for cracking different competitive exams.

    1. India’s first nuclear reactor is........

    A. Apsara

    B. Ektara

    C. Swarup

    D. Bharata

    Ans: A

    2. Who among the following Indian awarded India's first pilot licence?

    A. Rattanbai Petit

    B. Ratanji Dadabhoy Tata

    C. JRD Tata

    D. None of the above

    Ans: C

    3. Who was the first woman in India to drive a car?

    A. Janson De Sailly

    B. Thelma Vicaji Tata

    C. Rattanbai Petit

    D. Suzanne Brière

    Ans: D

    4. Which of the following is the country’s first computer?

    A. TIFRAC

    B. Mainframe Computer

    C. Minicomputer

    D. Bharat Computer

    Ans: A

    5. Who was the first president of the inaugural session of the Indian Science Congress?

    A. Sir J.C Bose

    B. Homi J. Bhabha

    C. Sir Ashutosh Mukherjee

    D. CV Raman

    Ans: C

    6. Who among the following was the first Test-tube baby in India?

    A. Durga Agarwal

    B. Swarna Swarup

    C. Meghna

    D. None of the above

    Ans: A

    7. Who was the first Chief Minister to die in Office?

    A. C. N. Annadurai, Tamil Nadu

    B. Sri Krishna Singh

    C. Mohammad Yunus

    D. Govind Ballabh Pant

    Ans: A

    8. Which was the first Indian movie to be shot under water in Maldives?

    A. Ondu Muttina Kathe

    B. Raja Harishchandra

    C. Alam Ara

    D. None of the above

    Ans: A

    9. Who among the following Indian to ride alone around the world on motorcycle?

    A. Shibnath Majumdar

    B. Colonel Jatinder Kumar Bajaj

    C. Bharadwaj Dayala

    D. Jagannathan Srinivasaraghavan

    Ans: C

    10. First Indian who was awarded Mr. Universe?

    A. Rohit Khadelwal

    B. Aryan Vaid

    C. Manohar Aich

    D. H. S Yadu

    Ans: C

      Latest Videos

      Register to get FREE updates

        All Fields Mandatory
      • (Ex:9123456789)
      • Please Select Your Interest
      • Please specify

      • ajax-loader
      • A verifcation code has been sent to
        your mobile number

        Please enter the verification code below

      This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK