GK Questions with answers on Geography: Wildlife, Forest & Vegetation Set II

06-SEP-2016 09:15

    GK Questions with answers on Geography: Wildlife, Forest & Vegetation Set II, in this set you will find repository of 10 Multiple Choice Questions that is made as per latest examination pattern of UPSC (IAS, IPS, IES, IFS, CDS, and NDA), State-PSC, SSC, Railways and other competitive examinations.

    1. Which are the only places on Earth where tigers, rhinos, orangutans, and elephants live together?

    A. Kinzua Dam and Allegheny

    B. Borneo & Kinzua Dam

    C. Borneo and Sumatra Forests

    D. Arapaho National Forest & Cleveland National Forest

    Ans: C

    2. The habitats valuable for commercially harvested species are called:

    A. Seas grass bed

    B. Coral reefs

    C. Hot spots

    D. None of the above

    Ans: A

    3. Name the sanctuary where hoolock gibbons, the sole apes species in India are being trans-located from other fragmented habitats?

    A. Hazaribagh National Park

    B. Inderkilla National Park

    C. Clouded Leopard National Park

    D. Mehao Wildlife sanctuary

    Ans: D

    Natural Vegetation

    4. Which is the only species of Herbivorous bear?

    A. North American Black Bear

    B. Brown Bear

    C. Giant Panda

    D. Asiatic Black Bear

    Ans: C

    5. Which is the only Big Cat found in the new world?

    A. Andean Bear

    B. Diamond Leopard

    C. Jaguar

    D. None of the above

    Ans: C

    6. Who was chosen as the new global brand ambassador of WWF in 2015?

    A. Devon Hughe

    B. Jared Leto

    C. Joshua Fatu

    D. Cody Runnels

    Ans: B

    Wild Life and National Parks

    7. What name is given to the three islands of Sumatra, Borneo, and Java?

    A. Sunderland

    B. Rann Kutch

    C. Sandland

    D. None of the above

    Ans: A

    8. Name the wildlife sanctuary that is bound on the east by the Sangha River and also serves as Cameroon's International border with Central African Republic and the Republic of the Congo?

    A. Herher Open Woodland Sanctuary

    B. Jermuk Forest Sanctuary

    C. Ijevan Sanctuary

    D. Lobéké National Park

    Ans: D

    9. Romulus Whitaker, the wildlife conservationist is better known as:

    A. Eagle eye

    B. Snake man of India

    C. Bird man of India

    D. None of the above

    Ans: B

    10. Name the world's foremost expert on chimpanzees. She is best known for her 45-year study of social and family interactions of wild chimpanzees in Gombe Stream National Park, Tanzania?  

    A. Milena Roucka

    B. Nadine Gordimer

    C. Jane Goodall

    D. None of the above

    Ans: C

    1000+ GK Questions & Answers on Indian Geography

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK