Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

Business Quiz for MBA | December 19 to December 25

Dec 28, 2016 10:27 IST

    1. Who has been appointed as the new Chief Executive of the Indian Banks’ Association (IBA)?

    a) Amina Mohammed

    b) V G Kannan

    c) B S Dhanoa

    d) V K Sharma

    Answer: Option  B

    2. Who has launched world’s first chat operating system?

    a)  

    b)  

    c)  

    d)  

    Answer: Option D

    3. Which state celebrates ‘Thal Favang Kut festival’?

    a) Aizawl

    b) Itanagar

    c) Dispur

    d) Kohima

    Answer: Option A

    4. Which country will host the  7th BRICS Health Ministers and Senior Health Officials meeting in 2017?

    a) China

    b) Nepal

    c) India

    d) Brazil

    Answer: Option A

    5. When is Kishan Divas (Farmer’s Day) observed every year in India?

    a) 25 December

    b) 23 December

    c) 20 December

    d) 19 December

    Answer: Option B

    6. Which bank has tied up with Indian Railways to set up 10,000 POS machines?

    a)  

    b)  

    c)  

    d)  

    Answer: Option A

    7. Government of which state  has issued "petro cards" to its drivers for cashless payments for fuel?  

    a) Gujarat Government.

    b) Maharashtra government.

    c) Haryana government.

    d) Punjab government.

    Answer: Option C

    8. Which bank has done partnership with Ola to provide cash-on-demand at customer’s doorstep?

    a)  

    b)  

    c)  

    d)  

    Answer: Option A

    9. Who has been appointed as the new Director of Intelligence Bureau (IB)?

    a) Anil Dhasmana

    b) Rajiv Jain

    c) Bipin Rawat

    d) B S Dhanoa

    Answer: Option B

    10. Who has been appointed as the new chief of the Research and Analysis Wing (RAW)?

    a) Anil Dhasmana

    b) Rajiv Jain

    c) Bipin Rawat

    d) B S Dhanoa

    Answer: Option A

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF