1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

Business Quiz of the Week: 15 May – 21 May

May 21, 2014 12:50 IST

    Q1. What is the name of the India`s first market research firm?

    a) EduServe
    b) Prime Searchers
    c) Operations Research Group
    d) Evalue Serve

    Q2. Who was appointed as the Chairman of the Central Water Commission -

    a) Rajat Bhatia
    b) Ashwin B. Pandya
    c) A. Raja
    d) None of these

    Q3. Who is the new Managing Director (MD) of Volvo Buses India?

    a) VRV Sriprasad
    b) Ranjan Prasad
    c) Sunil Sinha
    d) Robert Sharma

    Q4. Guess the Personality who was the founder of Leela Group of Hotels

    a) Sriprasad
    b) Ashwin Sharma
    c) Captain Krishnan Nair
    d) R. Pillai

    Q5. Who was appointed as the Chairman of the Cauvery Water Disputes Tribunal (CWDT?

    a) Justice BS Chauhan
    b) Justice NP Singh
    c) Sunil Pandey
    d) None of these

    Q6. Guess the logo of leading coffee brand

    a) CafeCoffee
    b) Starbucks
    c) Nestle
    d) None of these

    Q7. Who is the first-ever woman to head a UN Peacekeeping Force?

    a) Sherri Gallagher
    b) Lieutenant General Flora D. Darpino
    c) Major General Kristin Lund
    d) None of these

    Q8. What is the name of the BJP`s advertising agency?

    a) Soho Square
    b) Mudra Communications
    c) McCann Erickson India
    d) Ogilvy and Mather

    Q9. Which two companies have recently settled their Smartphone Patent war?

    a) Apple and Samsung
    b) Apple and Google
    c) Samsung and Nokia
    d) Google and Nokia

    Q10. Which company announced that it will provide free Wi-Fi in Gurgaon Rapid Metro Rail for six months.?

    a) Reliance
    b) Airtel
    c) MTS
    d) Aircel

    Question No. Answer
    1.  C
    2.  B
    3.  A
    4.  C
    5.  A
    6.  B
    7.  C
    8.  A
    9.  B
    10.  C

    “Jagran Josh also helps to get information about Top MBA Institutes based upon your choice of Location and Specialization. Click here to get details & the Best Seller “MBA Pedia” eBook, absolutely FREE.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF