Current Affairs Sports Quizzes have been drafted to test your knowledge about the recent sport events. Current Affairs Sports Quizzes for April 2010 will help you increase your knowledge of the different sports events which are organised around the world. Taking the current affairs Sports Quizzes, you will enhance your knowledge of sports and crack questions in the sports section of all competitive exams.
1. Who is the first Indian national on a Major League Soccer team who started and played the first half for Kansas City in a US Open Cup qualifier on 13 April 2010?
a.Sunil Chhetri
b.Sukhvinder Singh
c.Syed Nayeemuddin
d.Peter Thangaraj
Answer: a
2. He completed a hat-trick of titles at the Asian Billiards Championship after edging past Singapore’s Peter Gilchrist 6-5 in a closely fought final on 14 April. Who is this sportsperson?
a.Peter Gilchrist
b.Pankaj Advani
c.Liu Chuang
d.Thanawat Thiraphongpaiboon
Answer: b
3. Who won the sixth consecutive trophy at the Monte Carlo Masters on 18 April 2010?
a.Rafael Nadal
b.Fernando Verdasco
c.Juan Carlos Ferrero
d.Daniel Nestor
Answer: a
4. Name the first Indian woman along with Saina Nehwal to reach the quarterfinals of the Badminton Asia Championships recently?
a.Aditi Mutatkar
b.Gayatri Vartak
c.P.C. Thulasi
d.Sara Khan
Answer: a
5.Who did the Union Sports Ministry recently ask to remove a “restrictive clause” in its constitution in order to gain Government's “annual recognition”?
a.Indian OlympicAssociation
b.Badminton Association of India
c.Indian Amateur Boxing Federation
d.Athletics Federation of India
Answer: d
6. Which of the countries were not clubbed in the same group, Group C with India in the 2011 AFC Asian Cup football finals?
a.Australia
b.South Korea
c.Bahrain
d.United Arab Emirates
Answer: d
7. Which broadcast media rights holder of the Indian Premier League paid a ‘facilitation fee' of Rs. 425 crore to the World Sports Group, Mauritius to extend the rights from 2006 till 2010?
a.Multi Screen Media (MSM)
b.IMG
c.Sahara One Media And Entertainment Ltd.
d.Star TV
Answer: a
8.Who became the Grand Club volleyball men's champion in the final at Koradacheri on 25 April 2010?
a.ONGC
b.HPCL
c.BPCL
d.Chennai Customs
Answer: c
9. Who is the chess player who won the bronze medal and became the only Indian qualifier for the World Cup from the Asian chess championship that ended at Subic Bay, in the Philippines, on 29 April 2010?
a.Abhijeet Gupta
b.Sethuraman
c.Hari Krishna
d.Neelotpal
Answer: a
10. Which tennis player won the Sony Ericsson Open on 4 March 2010?
a.Tomas Berdych
b.Andy Roddick
c.Nicolas Almagro
d.Viktor Troicki
Comments
All Comments (0)
Join the conversation