Current Affairs Sports Quiz for July 2010

Mar 5, 2011, 16:37 IST

Current Affairs Sports Quiz July  2010, Online Current Affairs Sports Quiz with Questions and Answers, Latest Sports Quizzes, Quizzes based on Sports Events, Sports Quiz for Competitive Exams

 Current Affairs Sports Quiz for July 2010
Current Affairs Sports Quiz for July 2010

Current Affairs Sports Quizzes have been drafted to test your knowledge about the recent sport events. Current Affairs Sports Quizzes for July  2010 will help you increase your knowledge of the different sports events which are organised around the world. Taking the current affairs Sports Quizzes, you will enhance your knowledge of sports and crack questions in the sports section of all competitive exams.

1. Olympian Achanta Sharath Kamal defeated Li Ching of Hong Kong to win his second international title in the form of Egypt Open table tennis championships on 11 July 2010. Which was his first international title?
a. US Open crown
b. Asian Cup
c. Salwa Cup Kuwait Open
d. World Table Tennis Championship

Answer: a

FIFA World Cup 2010 Quiz

2. Spain defeated Netherlands to lift their maiden FIFA World Cup in South Africa on 11 July 2010. This is Netherland's third time loss in the finals. It had been fefeated by which other teams in the earlier 1974 and 1978 World Cups respectively?
a. West Germany & Argentina
b. Brazil & Argentina
c. Germany and Italy
d. Argentina & Italy

Answer: a

3. Zakumi was the official mascot for FIFA World Cup 2010. For each of the World Cups different mascots had been used. Which of the following given below codes correctly matches the mascots with the years?

Official FIFA mascots                                                The year of use
A. Juanito                                                                    1.  1966
B. Gaochito                                                                 2.  1970
C. Pique                                                                       3.  1978
D. Willie                                                                       4.  1986
Codes-A   B   C   D
a.  2    3   4   1
b. 3     2   1   4
c. 4     1   2   3
d. 1     3   4   2

Answer: a

4.Lukas Podolski of Germany was the first person to win the Best Young Player award in a FIFA World Cup. In which year was the Best Young Player award introduced?

a. 1930
b. 1966
c. 2002
d. 2006

Anser: d

5.Which of the following is/are not correctly matched?
         Teams                                                                       Year of winninh World Cup
1. Uruguay                                                                        1930
2. Brazil                                                                             1974
3. West Germany                                                              1954
4. Italy                                                                               2006

a. Only 2
b. 1 & 2
c. Only 3
d. Both 2 and 4

Answer: a

6. Thomas Mueller of Germany won The Golden Boot or Golden Shoe Award 2010. Who was the first person to win the The Golden Boot award in 1930?

a. José Nasazzi (Uruguay)
b. Ferenc Puskás (Hungary)
c. Giuseppe Meazza (Italy)
d. Zizinho (Brazil)

Answer: a

7. Which of the folowing statements related to the new FIFA World Champions- Spain is/are not true?

1. Spain is the first European country to have won FIFA World Cup in a foreign contnent
2. Spain is the first European Country to follow up its victory in the Europen Championship with the World Cup victory.
3. Spain was awarded the FIFA Play award in FIFA World Cup 2010
4. Vicente Del Bosque was Spain’s coach for the 2010 FIFA World Cup

a. Only 1
b. Both 1 & 2
c. Ony 2
d. Both 1 and 4

Answer: c

8. Which of the following pairs are correctly matched?
         Players                                                                  Countries/Teams
1. Thomas Mueller                                                                  Germany
2. Miroslav Klose                                                                    Germany
3. Diego Forlan                                                                        Spain
4. Iker Casillas                                                                       Spain

a. 1, 2, 3 & 4
b. 2, 3 & 4
c. 1 & 3
d. 1, 2 & 4

Answer: d

9. The 63rd Rangaswami Cup Senior National Men's Hockey Championship 2010 is being hosted by which of the following Indian States or Union Territory?
a. Chandigarh
b. New Delhi
c. Madhya Pradesh
d. Karnataka
e. Tamil Nadu

Answer: c

10. Portugal's Sergio Paulinho handed his team its first ever victory on the Tour de France when he surpassed Belarussian Vasil Kiryienka in the 10th stage on 14 July 2010. Name the team to which the Portugese bicycle rider is a part of.
a. RadioShack
b. Française des Jeux
c. Garmin-Transitions
d. BMC

Answer: a

11. On 15 July 2010 the 27th sub-junior National aquatics championships at the BAC pool came to an end. Which team was declared overall team champion in the tournament?
a. Maharashtra
b. Karnataka
c. Tamil Nadu
d. Madhya Pradesh

Answer: a

12. Who won the 81kg title in the 57th Sahara National boxing championship at the Talkatora Stadium here on 16 July 2010 by defeating Jasveer?
a. Dinesh Kumar
b. Vikas Malik
c. Madan Lal
d. Vikas Krishan

Answer: a

13. At the Tour de France which cyclist got his maiden victory on 18 July 2010?
a. Christophe Riblon (France)
b. Alberto Contador (Spain)
c. Samuel Sanchez (Spain)
d. Denis Menchov (Russia)

Answer: a

14. Sports Personality                                                      Sports Associated With
1. Christophe Riblon                                                          Cycle racing
2. Sania Nehwal                                                                  Table Tennis
3. Anandita Chakraborty                                                    Table Tennis
4. Louis Oosthuizen                                                            Golf

15. Which of the following are not correctly matched?
a. 1 & 2
b. Only 1
c. Only 2
d. 1 & 3

Answer: c

15. Spaniard Fernando Alonso who won the German Grand Prix in controversial circumstances on 25 July 2010 belongs to which of the following teams?
a. Ferrari
b. McLaren
c. Red Bull
d. Maranello

Answer: a

16.Read the following:
1.Mohammad Ali Qamar is the first Indian boxer to win gold at the Common Wealth games
2. Mohammad Ali Qamar is the first Indian boxer to win gold at the Manchester Common Wealth Games in 2002.
Which of the above sentences is true?
a. Only 1
b. Only 2
c. Both 1 & 2
d. None of the above

Answer: c

17. Who won the Hungarian Grand Prix on 1 August 2010 and took back the Formula One championship lead from Lewis Hamilton?
a. Mark Webber
b. Sebastian Vettel
c. McLaren
d. Nico Rosberg

Answer: a

Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News