Jagran Josh Logo

Football General knowledge Quiz

May 8, 2017 18:27 IST

    Football is one of the popular games and it is played by approx. over 250 million players in over 200 nations. It has the highest television audience in sports. Here, we are giving 10 GK Questions and Answers on Football in the form of multiple choice question for amateur and sports lovers.

    Football Game

    1. Which of the following country won Football world Cup maximum times?

    A. Germany

    B. Italy

    C. Argentina

    D. Brazil

    Ans: D

    2. Who among the following player scores highest number of goals in Footbal World Cup?

    A. Jurgen Klinsmann

    B. Meradona

    C. Miroslave Klose

    D. Pele

    Ans: C

    3. Which of the following term is recognised as an early form of football by FIFA?

    A. kemari

    B. Episkyros

    C. Cuju

    D. Inuit

    Ans: B

    4. When was the first FIFA World Cup inaugurated?

    A. 1930

    B. 1931

    C. 1932

    D. 1933

    Ans: A

    Sports Quiz | Football |Lawn Tennis |Cricket

    5. Which of following team do not play in stripes?

    A. Newcastle

    B. Southampton

    C. Tottenham Hotspur

    D. Lincoln City

    Ans: C

    6. Which of the following country hosted the first Football World Cup?

    A. America

    B. Argentina

    C. Brazil

    D. Uruguay

    Ans: D

    7. Which country became the first nation to win the Football World Cup?

    A. Uruguay

    B. Germany

    C. Argentina

    D. Belgium

    Ans: A

    8. When was first official international football match was played?

    A. 1929

    B. 1872

    C. 1902

    D. 1870

    Ans: B

    9. Who among the following scored the first goal in World Cup history?

    A. Johino

    B. Bert Patenaude

    C. Lucien Laurent

    D. Pele

    Ans: C

    10. Who among the following achieved the first World Cup hat-trick?

    A. Johino

    B. Bert Patenaude

    C. Lucien Laurent

    D. Pele

    Ans: B

    GK Questions & Answers on Football

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF