GK Questions for MBA: 10th September to 16th September

Sep 16, 2016, 12:58 IST

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 10th September to 16th September.

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 10th September to 16th September.

1. Which country will host the 17th Summit of the Non Aligned Movement (NAM)?

a) China

b) Japan

c) India

d) Indonesia

Answer: Option D

2. When is International Day of Democracy celebrated?

a) 15 July 2016

b) 15 December 2016

c) 15 January 2016

d) 15 September 2016

Answer: Option D

3. Which operation has been launched by Army to maintain peace in the Kashmir Valley?

a) Aman ki Khoj

b) Shanti

c) Calm Down

d) Peace First

Answer: Option C

4. Name the state that bagged ‘Best Horticulture State’ award at 9th Agricultural Leadership Summit 2016.

a) Uttarakhand

b) Bihar

c) Haryana

d) Punjab

Answer: Option C

5. Which Indian para-athlete recently became the first Indian to win two gold medals at the Paralympics?

a)

Devendra Jhajharia

b)

Girisha Nagarajegowda

c)

Deepa Malik

d) None of the above

Answer: Option A

6. Who of the following topped the list of most powerful women based outside the US released by Fortune?

a)

Ana Botin

b)

Ornella Barra

c)

Maria Ramos

d)

Erica Mann

Answer: Option A

7. Who was recently named as the brand ambassador of the Samajwadi Pension Yojana?

a)

Sachin Tendulkar

b)

Amitabh Bachchan

c)

Vidya Balan

d)

Aishwarya Rai Bachchan

Answer: Option C

8. Who was recently appointed as the Prime Minister of Armenia?

a) Serzh Sargsyan

b) Karen Karapetyan

c) Hovik Abrahamyan

d) None of the above

Answer: Option B

9. Who of the following won the 2016 Durand Cup football title?

a) Aizawal FC

b) DSK Shivajians

c) Army Green

d) Neroca FC

Answer: Option C

10. The Union Cabinet approved the formation of the Goods and Services Tax (GST) Council. The Council will be created as per which Article of the amended Constitution?

a) Article 279B

b) Article 279

c) Article 279D

d) Article 279A

Answer: Option D

For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News