1. Home
  2. |  
  3. ARTICLE
  4. |  
  5. MBA |  

GK Questions for MBA: 24th September to 30th September

Sep 30, 2016 12:12 IST

    General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 24th September to 30th September.

    1. When is World Maritime Day celebrated across the globe?
    a)29 September 2016
    b)20 September 2016
    c)30 September 2016
    d)25 September 2016
    Answer: Option A
    2.Name the IT project that was approved by CCEA that which will help integrate system of Central Board of Excise and Customs with the GST network before the roll out in April 2017.
    a)Prayaas
    b)Chamta
    c)Shamta
    d)Saksham
    Answer: Option D
    3.Which country has been declared free from measles by the World Health Organization (WHO)?
    a)Mitochondrial Donation
    b)Cytoplasm Transfer
    c)DNA Contribution
    d)None of the above
    Answer: Option A
    4.What was the theme for World Rabies Day that was observed on 28 September 2016?
    a)Rabies: Understand it to defeat it.
    b)Rabies: Educate. Vaccinate. Eliminate.
    c)Rabies: Eradicate it globally
    d)End Rabies Together
    Answer: Option B
    5.Who was appointed as first US ambassador to Cuba in 55 years by President Barack Obama
    a)Jeffrey DeLaurentis
    b)Cameron Munter
    c)Richard G. Olson
    d)Marcia Stephens Bloom Bernicat
    Answer: Option A
    6.Name the typhoon for which China’s State Flood Control and Drought Relief Headquarters activated a level III emergency response.
    a)Maggi
    b)Megi
    c)Bonnie
    d)Katrina
    Answer: Option B
    7.Which country recently launched world's biggest radio telescope in search for extraterrestrial life?
    a)India
    b)China
    c)Russia
    d)Japan
    Answer: Option B
    8.Name the film that has been selected as India's entry to the 89th Academy Awards (Oscars) to be held in 2017 in the Foreign Language Film category.
    a)Parched
    b)Tithi
    c)Udta Punjab
    d)Visaranai
    Answer: Option D
    9.Who of the following topped in the 2016 Forbes list of 100 Richest Indians?
    a)Azim Premji
    b)Acharya Balkrishna
    c)Anil Ambani
    d)Mukesh Ambani
    Answer: Option D
    10.Name the country with which India started a Joint Military Exercise ‘INDRA-2016’?
    a)Nepal
    b)Russia
    c)Sri Lanka
    d)China
    Answer: Option B

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    Loading...

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below