1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

GK Questions for MBA: 25th June to 01st July

Jul 1, 2016 14:24 IST

    General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 25th June to 01st July.

    1. Which country has launched the second Shijian-16 series satellite?

    a) Russia

    b) India

    c) Saudi Arabia

    d) China

    Answer: Option D

    2. Who has been recently appointed as the Chief Executive Officer of Suzuki Motor Corp?

    a) Toshihiro Suzuki

    b) Osamu Suzuki

    c)  Michio Suzuk

    d) None of the above

    Answer: Option A

    3. Who among the following headed the 7th Pay Commission?

    a) Ratin Roy

    b) Meena Aggarwal

    c) Vivek Rae

    d) AK Mathur

    Answer: Option D

    4. Which country has ranked 1st position in the Human Capital Report 2016 list?

    a) Finland

    b) India

    c) USA

    d) Japan

    Answer: Option A

    5. Who among the following has won Iceland’s presidential election?

    a) David Oddsson

    b) Halla Tomasdottir

    c) Olafur Ragnar Grimsson

    d) Gudni Johannesson

    Answer: Option D

    6. Which footballer has announced his retirement from international football?

    a)   Lionel Messi

    b)  Neymar

    c)   Cristiano Ronaldo

    d)   Wayne Rooney

    Answer: Option A

    7. Who was appointed as the CEO of National Investment and Infrastructure Fund (NIIF)?

    a) Sujoy Bose

    b) Jayant Sinha

    c) Saurabh Garg

    d) None of the Above

    Answer: Option A

    8. Which movie has won the 2016 International Indian Film Academy (IIFA) Award for Best Film at the award ceremony held in Madrid, Spain?

    a)

    b)

    c)  

    d)  

    Answer: Option D

    9. As per the Global Fraud Report 2015-16, which nation has ranked 3rd in terms of fraud among all countries?

    a) Sri Lanka

    b) India

    c) Pakistan

    d) China

    Answer: Option B

    10. Which policy has been approved by Union Cabinet in June 2016 to attract private sector in Mineral Exploration activity?

    a) National Mineral Exploration Policy

    b) Policies on Mining and Mineral based Industries

    c) Mineral Policy 2015 - Resurgent India

    d) National Policy for the Exploitation of Mineral Resources

    Answer: Option A

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF