1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

GK Quiz for MBA | February 04 to February 10

Feb 10, 2017 09:40 IST

    In these article general issues related to e-cabinet solution, latest developments in ISRO, pradhan mantra yojnas and other miscellaneous issues are being asked from the MBA exam aspirants. Read the quiz for the week February 04 to February 10 to prepare for exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc.

    1. Which of the following is the first North Eastern state to implement e-Cabinet solution for the state cabinet members?

    a) Meghalaya

    b) Assam

    c) Tripura

    d) Arunachal Pradesh

    Answer: Option D

    2. Indian Space Research Organisation has stated that the indigenous development of TTCP and its production. What is the full form of TTCP?

    a) Telemetry & Telecommand Processor

    b) Telecommand & Telemetry Processor

    c) Telepathy & Telecommand Processor

    d) None of the above

    Answer: Option A

    3. As per Pradhan Mantri Gramin Digital Saksharta Abhiyan by when will the initiative aims to make 6 crore rural households digitally literate?

    a) March 2019

    b) March 2018

    c) March 2020

    d) March 2017

    Answer: Option A

    4. From which date onwards the cash withdrawal limit on savings accounts will be scrapped as per the RBI?

    a) 31 March 2017

    b) 30 March 2017

    c) 13 March 2017

    d) 01 March 2017

    Answer: Option C

    5. Who among the following has clinched the Men’s Singles title in 81st Senior National Badminton Championships tournament played in Patna?

    a) Venkat Gaurav Prasad

    b) Lakshya Sen

    c) Sourabh Verma

    d) None of the above

    Answer: Option C

    6. In which city the Implementation and Assessment Group Meeting of the Global Initiative to Combat Nuclear Terrorism has begun?

    a) Kerala

    b) Jaipur

    c) New Delhi

    d) Haryana

    Answer: Option C

    7. How many years have Queen Elizabeth II completed to become the world’s longest reigning sovereign?

    a) 50 years

    b) 65 years

    c) 75 years

    d) 55 years

    Answer: Option

    8. Which country will host ‘World Billiards Championship’ for the next 4 years?

    a) Malaysia

    b) China

    c) Japan

    d) India

    Answer: Option D

    9. Name the two new groups of wheat rust, which have been identified that posed threat to wheat produced in Africa, Asia and Europe in 2016?

    a) Yellow rust and Brown rust

    b) Yellow rust and White rust

    c) Yellow rust and Stem rust

    d) None of the above

    Answer: Option C

    10. What is the route of the world’s longest commercial flight landed in New Zealand on 6 February 2017 with the arrival of Qatar Airways?

    a) Dubai to Huston

    b) Doha to Auckland

    c) Doha to Los Angeles

    d) Abu Dhabi to Los Angeles

    Answer: Option B

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF