1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

GK Quiz for MBA | November 12 to November 18

Nov 18, 2016 09:19 IST

    General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during November 12 to November 18.

    1. Which of the following country is the focus country in the 2016 India International Trade Fair (IITF)?

    a) Afghanistan

    b) South Korea

    c) Belarus

    d) Qatar

    Answer: Option C

    2. What was the theme of the 2016 World Pneumonia Day?

    a) Every Breath Counts: Stop Pneumonia Now

    b) Universal access to pneumonia prevention and care

    c) Keep the Promise, Stop Pneumonia Now

    d) None of the above

    Answer: Option C

    3. Which of the following states recently became the first in India to adopt Fly Ash Utilisation Policy?

    a) Maharashtra

    b) Punjab

    c) Haryana

    d) Delhi

    Answer: Option A

    4. Who is the real brain behind Modi’s currency withdrawal move?

    a) Amit Shah

    b) T N Manoharan

    c) Arvind Subramanian

    d) Anil Bokil

    Answer: Option D

    5. Which country has launched the pulsar navigation satellite XPNAV-1?

    a) China

    b) Japan

    c) Russia

    d) India

    Answer: Option A

    6. Name the Unmanned Aerial Vehicle whose maiden flight has been successfully carried out by DRDO?

    a) RUSTOM

    b) RUSTOM – II

    c) Gabbar

    d) Pawan UAV

    Answer: Option B

    7. Which state government has permitted its residents to use old 500 and 1000 rupee notes for land registry fee payment?

    a) Haryana

    b) West Bengal

    c) Bihar

    d) Uttar Pradesh

    Answer: Option D

    8.  Which two countries conducted a Joint military exercise ‘Hand in Hand 2016’?

    a) India-Russia

    b) India-Nepal

    c) India-China

    d) India-UAE

    Answer: Option C

    9. Which of the following was declared as the word of the year 2016 by Oxford Dictionaries?

    a) Post-Truth

    b) Adulting

    c) Hygge

    d) Woke

    Answer: Option A

    10. Who has been appointed as the chairman of an eight-member task force appointed to re-calibrate all ATMs functioning in India by RBI?

    a) R Gandhi

    b) NS Vishwanathan

    c) Harun R Khan

    d) SS Mundra

    Answer: Option D

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF