Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

MBA General Awareness for 18 Mar to 23 Mar week

Mar 23, 2017 09:22 IST

     

    For the current week, the GK quiz for MBA will test your awareness on issues such as India’s ranking worldwide, International Day themes, state initiatives for the welfare of society and many more interesting happenings in the week from 18 March to 23 March, 2017

    1. Which among the following has become India’s first carbon neutral district?

    a) Dima Hasao

    b) Namchi

    c) Majuli

    d) Mangan

    Answer: Option C

    2. What was the theme of the World Water Day that is observed annually on 22 March?

    a) Why Waste Water?

    b) Water and Energy

    c) Water and Sustainable Development

    d) Better Water, Better Jobs

    Answer: Option A

    3. Indian Council of Agricultural Research (ICAR) and the International Crops Research Institute for the Semi-Arid Tropics (ICRISAT) would work together on crop improvement and agronomy programmes for grain legumes and dryland cereals. Where is the headquarter of ICRISAT?

    a) Karnataka

    b) Uttar Pradesh

    c) Madhya Pradesh

    d) Telangana

    Answer: Option D

    4. What rank has been secured by India out of 155 countries in the recently released World Happiness Report, 2017?

    a) 122nd

    b) 135th

    c) 120th

    d) 10th

    Answer: Option A

    5. What rank has been secured by India among the 188 countries in the Human Development Index (HDI) published by the United Nations Development Programme (UNDP)?

    a) 58th

    b) 100th

    c) 119th

    d) 131st

    Answer: Option D

    6. What was the theme of the United Nations’ (UN) International Day of Forests that was observed globally on March 21st?

    a) Forests and energy

    b) My Forest | Our Future

    c) Forests | Climate | Change

    d) Forests and water

    Answer: Option A

    7. How much reservation will be provided for women in all government jobs by the Punjab cabinet?  

    a) 30 per cent reservation

    b) 32 per cent reservation

    c) 33 per cent reservation

    d) 35 per cent reservation

    Answer: Option C

    8. Who among the following has launched the app named ‘ABC of Breast Health’ released by Ushalakshmi Breast Cancer Foundation?

    a) Amitabh Bachchan

    b) Deepika Padukone

    c) Sachin Tendulkar

    d) Vidya Balan

    Answer: Option A

    9. Who among the following has been chosen as the deputy chief Minister of Uttar Pradesh?

    a) Keshav Prasad Maurya

    b) Dinesh Sharma

    c) Both of the above

    d) None of the above

    Answer: Option C

    10. Which of the following state has for the first time recognized Ganga and Yamuna rivers as the ‘Living Entities’?

    a) Uttrakhand

    b) Jammu and Kashmir

    c) New Delhi 

    d) Uttar Pradesh

    Answer: Option A

    We hope that you enjoyed answering the MBA General Awareness quiz for 18 Mar to 23 Mar week. You can also take another challenge to test your business awareness by clicking on the link provided below.

    Business Quiz for MBA Exams

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF