1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

Solved Management Aptitude Test (MAT): February 2008 Paper

Aug 6, 2018 14:06 IST
    Solved Management Aptitude Test MAT February 2008 Paper
    Solved Management Aptitude Test MAT February 2008 Paper

    AIMA is all set to conduct its fourth MAT of the year in December 2012. Previous year paper is the best source to know about the real level of questions asked in the entrance exam. Jagranjosh.com has brought the solved February 2008 MAT Question paper. . It consists of 200 questions divided in four sections. These sections are Mathematical Skills, English Language, Logical Reasoning, Data Interpretation and Indian and Global Environment. Practice well to succeed in the exam.

    Q1. Which one of the following took over the angle – Dutch Steel Company Corus?

    (1) Mittal-Arcelor

    (2) Jindal Steel

    (3) Neelanchal Ispat Nigam Ltd

    (4) Tata Steel

    Answer: 4

    Q2. Which of the following public sector organization is listed on New York Stock Exchange?

    (1) SAIL

    (2) MNTL

    (3) GAIL

    (4) None of these

    Answer: 2

    Q3. Who is the President of India?

    (1) Jawaharlal Nehru

    (2) APJ Abdul Kalam

    (3) Ram Shankar

    (4) None of these

    Answer: 4

    Q4. For International Payments the Indian currency is linked to?

    (1) British Sterling

    (2) American Dollar

    (3) International Oil Price

    (4) Gold Standard

    Answer: 2

    Q5. Who is the Chief of Pakistan Army?

    (1) General Naseem Shakeel

    (2) General Ashfaq Parvez Kayani

    (3) General Parvez Musharraf

    (4) None of these

    Answer: 2

    Q6. Which is the first bank to get approval to start normal banking operation in China?

    (1) Indian Bank

    (2) Punjab National Bank

    (3) Corporation Bank

    (4) State Bank of India

    Answer: 4

    Q7. Monsoon is caused by?

    (1) Impact of simmer temperatures on Sea

    (2) Movement of Clouds

    (3) Seasonal Reversal of winds

    (4) Rise in temperature

    Answer: 3

    Q8. The Indian Company that manufactures automobiles for Mitsubishi is?

    (1) Tata Motors

    (2) Bajaj Tempo

    (3) Mahindra

    (4) Hindustan Motors

    Answer: 4

    Q9. The world’s busiest port today?

    (1) Port of Rotterdam

    (2) Port of Shanghai

    (3) Port of Singapore

    (4) Port of Dubai

    Answer: 3

    Q 10. What is Phishing?

    (1) A Government Plan

    (2) A Stem Cell

    (3) Fraudulent way of acquiring PIN and bank password using email

    (4) None of these

    Answer: 3

    Click Here, to see the complete Question Paper

    More Updates on MAT Exam

    MAT Previous 8 Years Solved Question Papers

    Tips for the Examination Day: December 2016 MAT Exam

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF