GK Questions with answers on Indian Geography Set XIII

Jun 20, 2016, 10:43 IST

GK Questions & Answers on Indian Geography Set XIII, in this set you will find repository of 10 Multiple Choice Questions  are made on the basis of latest examination patterns UPSC, State-PSC, SSC, Railways and other competitive examinations.

GK Questions & Answers on Indian Geography Set XIII, in this set you will find repository of 10 Multiple Choice Questions  are made on the basis of latest examination patterns UPSC, State-PSC, SSC, Railways and other competitive examinations.

1. Central Potato Research Institute is located at which place in India?
A.    Imphal
B.    Chennai
C.    Shimla
D.    Ranikhet
Answer: C

2. What is BT in BT Cotton?
A.    Virus
B.    Bacteria
C.    Algae
D.    None of the above
Answer: B

3. Pitambari is a variety of which crop?
A.    Paddy
B.    Wheat
C.    Mustard
D.    Groundnut
Answer: C

4. Jalpriya is a variety of which crop?
A.    Paddy
B.    Wheat
C.    Mustard
D.    Groundnut
Answer: A

5. Kisan Credit Card scheme was introduced in the year?
A.    1997
B.    1998
C.    1996
D.    1995
Answer: B

6. Which of the following state become’s India’s first Organic State?
A.    Manipur
B.    Sikkim
C.    Assam
D.    Kerala
Answer: B

7. Indian Institute of Sugarcane Research is located at?
A.    Kampur
B.    Lucknow
C.    Gorakhpur
D.    Satna
Answer: B

8. Which of the following state is a leading producing state of tobacco in India?
A.    Andhra Pradesh
B.    Uttar Pradesh
C.    Rajasthan
D.    Gujarat
Answer: A

9. The Indian Institute of Horticultural Research (IIHR) is located at?
A.    Ahmedabad
B.    Bengaluru
C.    Gorakhpur
D.    Lucknow
Answer: B


10. National Research Centre for Grapes is located at which place?
A.    Mathura
B.    Pune
C.    Indore
D.    Chennai
Answer: B

Jagranjosh
Jagranjosh

Education Desk

Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

... Read More

Get here current GK and GK quiz questions in English and Hindi for India, World, Sports and Competitive exam preparation. Download the Jagran Josh Current Affairs App.

Trending

Latest Education News