GK Quiz on Superlatives of India & World

GK Quiz on Superlatives of India World which is consists of 10 Multiple Choice Questions that is made as per latest examination pattern of UPSC (IAS, IPS, IES, IFS, CDS, NDA), State-PSC, SSC, Railways and other competitive examinations.
Created On: Oct 22, 2018 14:48 IST
Modified On: Oct 22, 2018 14:46 IST
GK Quiz on Superlatives of India & World
GK Quiz on Superlatives of India & World

GK Quiz on Superlatives of India & World which is consists of 10 Multiple Choice Questions that is made as per latest examination pattern of UPSC (IAS, IPS, IES, IFS, CDS, NDA), State-PSC, SSC, Railways and other competitive examinations.

1. Who was the first man to climb Mt. Everest?

A. Tenzing Norgay

B. Bechandari Pal

C. Rechard Wass

D. None of the above

Ans: A

2.  What is the largest desert in the world?

A. Arabian Desert

B. Gobi Desert

C. Sahara Desert

D. Great Victoria

Ans: C

3.  What is the first artificial satellite to orbit Earth?

A. Sputnik 1

B. Explorer 1

C. Vanguard 1

D. Discoverer 1

Ans: A

GK Quiz on Archaeological Sites: Set 1Set 2

4.  Which country has the largest armed forces?

A. India

B. China

C. Russia

D. USA

E. North Korea

Ans: B

5.  Who was the first space tourist?

A. Dennis Lee

B. Dennis Tito

C. Neil Armstrong

D. Yuri Gagarin

Ans: B

6.  Which is the biggest underground railway network?

A. London

B. New York

C. Moscow

D. Paris

Ans: A

7.  Who among the following was the first Prime Minister did not face the Parliament?

A. Dr. Zakir Hussain

B. Gulzarilal Nanda

C. Ch. Charan Singh

D. Morarji Desai

Ans: C

GK Quiz on World Monuments

8.  What is the name of the Indian State with the least population?

A. Sikkim

B. Goa

C. Nagaland

D. Tripura

Ans: A

9.  Who was the first Deputy Chairman of the Planning Commission?

A. Dr. Zakir Hussain

B. Gulzarilal Nanda

C. Ch. Charan Singh

D. Morarji Desai

 Ans: B

10.  The Council of States in India is generally known as:

A. Lok Sabha

B. Rajya Sabha

C. Parliament

D. AD hoc Committee

Ans: B

GK Quiz on Indian Cinema: Set 1Set 2Set 3

Comment ()

Related Categories