1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

Business Quiz for MBA | December 26 to January 01

Jan 2, 2017 10:06 IST

    Practice the business quiz in order to crack the general awareness section of various MBA aptitude exams such as IIFT, SNAP, XAT, CMAT, MAT etc. This article presents the business quiz for December 26 to January 01 week. Read the multiple choice questions below and test how well updated you are with the current happenings.

    1. Which Indian state has emerged as the India’s first fully organic state by converting around 75,000 hectares of agricultural land into sustainable cultivation?

    a) Assam

    b) Sikkim

    c) Puducherry

    d) Delhi

    Answer: Option B  

    2. In the recent speech of Prime Minister Narendra Modi, how much interest rate has been allowed to senior citizens on their deposits up to Rs 7.5 lakh?

    a) 8 per cent

    b) 8.5 per cent

    c) 10 per cent

    d) 9.5 per cent

    Answer: Option A

    3. Which public sector bank has tied up with ‘magicbricks.com’, to conduct joint marketing activities in the real estate sector?

    a) Punjab National Bank

    b) Union Bank

    c) State Bank of India

    d) Corporation Bank

    Answer: Option C

    4. Anil Baijal has taken oath as the Lieutenant Governor of which Indian state?


    a) Uttar Pradesh

    b) Gujarat

    c) Madhya Pradesh

    d) Delhi

    Answer: Option D

    5. Reserve Bank of India (RBI) has extended the period of enhanced PPI limit of Rs 20,000 as part of efforts to promote digital payments. What is the full form of PPI?

    a) Prepaid Payment Instruments

    b) Postpaid Payment Instruments

    c) Pre Payment Instrument

    d) None of the above

    Answer: Option A

    6. Narendra Modi has launched a mobile app Bharat Interface for Money (BHIM) to facilitate digital cash transactions using a ____________ after the bank account is linked with Aadhaar gateway?

    a) Thumb Print

    b) Retina Scan

    c) Smart Card

    d) None of the above

    Answer: Option A

    7. Which Bollywood veteran actor’s autobiography titled "Khullam Khulla" will be launched on 15 January 2017?  

    a)

    Amitabh Bacchan

    b)

    Rishi Kapoor

    c)

    Raj Kapoor

    d)

    Rajesh Khanna

    Answer: Option B

    8. In which state, Chinese e-retail giant Alibaba will set up its first office in India?

    a) Kerala

    b) Delhi

    c) Gurugram

    d) Mumbai

    Answer: Option D

    9. Which Bollywood actor has been signed by Coca-Cola India as its brand ambassador for its Thums Up brand?

    a) Ranveer Singh

    b) Ranbir Kapoor

    c) Shahid Kapoor

    d) Aamir Khan

    Answer: Option A

    10. Which bank has signed an MoU with Heritage Foods Ltd (HFL) to provide dairy loans to farmers through the lender's branches across the country?

    a) Canara Bank

    b) Andhra Bank

    c) Bank of Baroda

    d) Central Bank of India

    Answer: Option C

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF