Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

Business Quiz for MBA | January 07 to January 14

Jan 17, 2017 13:35 IST

    1. Who among the following has been appointed as the CEO of Tata Consultancy Services?

    CEO of Tata Consultancy

    a) Rajesh Gopinathan

    b) F. C. Kohli

    c) Natarajan Chandrasekaran

    d) None of the above

    Answer: Option A

    2. In which state of India, the first solar power boat has been launched?

    a) Gujarat

    b) Odisha

    c) Kerala

    d) Tamil Nadu

    Answer: Option B

    3. Who among the following has been appointed as for first non-parsi Chairman of Tata Consultancy Services?

    a) Rajesh Gopinathan

    b) F. C. Kohli

    c) Natarajan Chandrasekaran

    d) None of the above

    Answer: Option C

    4. Who among the following has bought the 2.5-acre land parcel in the Central suburb Chembur from PepsiCo India?

    a) DLF Limited

    b) Raheja Developers

    c) The Wadhwa Group

    d) Tata Housing Development Company

    Answer: Option C

    5. Which Thermal Power Plant has signed a non-binding agreement with NTPC?

    a) Vindhyachal Thermal Power Station

    b) Sipat Super Thermal Power Plant

    c) Mundra Thermal Power Station

    d) Chhabra thermal power plant

    Answer: Option D

    6. With how much initial investment amount Airtel Payments Bank has commenced its nationwide operations on January 12, 2017?

    a) Rs. 10000/-

    b) Rs. 3000/-

    c) Rs. 100000/-

    d) Rs. 28000/-

    Answer: Option B

    7. Which bank has helped Tamil Nadu Temples to being Digitization?

    a) ICICI Bank

    b) AXIS Bank

    c) HDFC Bank

    d) Kotak

    Answer: Option C

    8. Which bank has reduced its interest rates on retail loans, including home and vehicle loan by up to 90 basis points?

    a) Bank of India

    b) Bank of Baroda

    c) Punjab National Bank

    d) State Bank of India

    Answer: Option A

    9. Which country has signed a 1-trillion yen aid package over the next five years to the Philippines?

    a) India

    b) China

    c) Japan

    d) North Korea

    Answer: Option C

    10. Which Indian state has signed a MoU with National Dairy Development Board (NDDB) during the Vibrant Gujarat Global Summit 2017?

    a) Andhra Pradesh

    b) Arunachal Pradesh

    c) Assam

    d) Gujarat

    Answer: Option B

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • By clicking on Submit button, you agree to our terms of use
      ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    X

    Register to view Complete PDF