1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

Business Quiz for MBA | October 08 to October 14

Oct 18, 2016 15:09 IST

    1. Name the Indian-origin investment veteran who was appointed as the President and Chief Executive Officer of Harvard Management Company.

    a) N P Narvekar

    b) Stephen Patel

    c) Shami Chakrabarti

    d) None of the above

    Answer: Option A

    2. Who was appointed as the Whole-Time Member of SEBI recently?

    a) Gurumoorthy Mahalingam

    b) Prashant Saran

    c) S Raman

    d) Rajeev Kumar Agarwal

    Answer: Option A

    3. Which bank has announced a tie-up with Uber under which its credit cardholders, across six countries, will get a cash-back of up to 25 per cent for hailing cabs from the app.  

    a)  

    b)  

    c)  

    d)  

    Answer: Option B

    4. Which Swiss luxury watch brand is coming to India through a partnership with Mumbai based retailer Regalia Luxury?

    a)  

    b)  

    c)  

    d)  

    Answer: Option B

    5. Which Indian FMCG player is planning to make use of Artificial insemination technique to 92 per cent female offspring of cows?

    a)  

    b)  

    c)  

    d)  

    Answer: Option D

    6. Who is the chairman of Central Silk Board of India?

    a) K M Hanumantharayappa

    b) T V Maruthi

    c) Ajay Tamta

    d) Smriti Irani

    Answer: Option A

    7. What is the amount of the deal in which Subhash Chandra-promoted Zee Entertainment Enterprises will be acquiring Ambani-owned Reliance Broadcast Networks (RBN)?  

    a) Rs 1,882 crore

    b) Rs 1,852 crore

    c) Rs 1,800 crore

    d) Rs 1,872 crore

    Answer: Option D

    8. Which Indian Film Production house has ventured into ad films recently?

    a)  Balaji Motion Pictures

    b)  Aamir Khan Productions

    c)  Dharma Productions

    d)  Hari Om Entertainment

    Answer: Option C

    9. Guess the logo given below and choose the appropriate options from among the given choices?


    a) Tiffany & Co.

    b) Hermes

    c) Dior

    d) Burberry

    Answer: Option B

    10. Which Indian bank has a TAGLINE “India's International Bank”. Choose the correct choice from among the given below options?

    a) Bank of India

    b) Andhra Bank

    c) ICICI Bank

    d) Bank of Baroda

    Answer: Option D

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF