1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

Business Quiz of the Week: 22 May – 28 May

May 28, 2014 15:00 IST

    Q1. Who won the National Geographic Bee championship in Washington?

    a) Seema Biswas
    b) Rohit Sinha
    c) Akhil Rekulapelli
    d) S. Krishnan

    Q2. Which project won second rank in the 2014 United Nations Public Service Award -

    a) Transport Seva
    b) Mobile Seva
    c) Health Seva
    d) None of these

    Q3. SIMBEX is an acronym for?

    a) Singapore Indian Maritime Bilateral Exercise
    b) Singapore International Maritime Bilateral Exercise
    c) South Indian Maritime Bilateral Exercise
    d) Sudan Indian Maritime Bilateral Exercise

    Q4. Guess the Personality who was the lead campaigner for Narendra Modi

    a) Arun Jaitley
    b) Rahul Gandhi
    c) Amit Shah
    d) Arun Sharma

    Q5. Who was appointed as the new Chief Information Commissioner?

    a) Rajiv Mathur
    b) Justice NP Singh
    c) Sunil Pandey
    d) None of these

    Q6. Guess the logo of leading national daily

    a) Hindustan Times
    b) Times of India
    c) Mint
    d) None of these

    Q7. What was the theme of International Day for Biological Diversity 2014?

    a) Land Biodiversity
    b) Ocean Biodiversity
    c) Island Biodiversity
    d) None of these

    Q8. Who is the new Managing Director of ONGC Videsh Ltd (OVL)?

    a) Narendra Kumar Verma
    b) Amit Kumar Paliwal
    c) Arun Sharma
    d) Satya Mathur

    Q9. Which company announced that it will open 100 stores in India by 2016?

    a) Walmart
    b) Marks and Spencer
    c) Pepe
    d) VeroModa

    Q10. Sistema Shyam Teleservices launched a messaging app for low-end CDMA devices, it is called?

    a) WeBuddy
    b) BuddyApp
    c) M Buddy
    d) None of These

    Question No. Answer
    1.  C
    2.  B
    3.  A
    4.  C
    5.  A
    6.  B
    7.  C
    8.  A
    9.  B
    10.  C

    “Jagran Josh also helps to get information about Top MBA Institutes based upon your choice of Location and Specialization. Click here to get details & the Best Seller “MBA Pedia” eBook, absolutely FREE.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF