1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

MBA General Awareness for 22 April to 28 April week

Apr 28, 2017 09:40 IST

    The MBA GK Quiz for the current week beginning from 22 April to 28 April will test your awareness on the international days, award and accolades distributed to eminent personalities and international relations. Issues in Science and technology and current happening in the Sports are also covered in this quiz. Take the quiz and test your GK for the upcoming management entrance exams.

    1. What is the theme of the 2017 International Mother Earth Day?

    a) Trees for the Earth

    b) Clean Earth – Green Earth

    c) Environmental & Climate Literacy

    d) Ode to Joy

    Answer: Option C

    2. Name the child rights activist awarded with the P C Chandra Puraskaar 2017?

    a) Sunitha Krishnan

    b) Vijaya Lawate

    c) Kailash Satyarthi

    d) Om Prakash Gurjar

    Answer: Option C

    3. Who is the winner of the Monte Carlo Masters Men’s Singles title?

    a) Rafael Nadal

    b) Serena Williams

    c) Roger Federer

    d) Novak Djokovic

    Answer: Option A

    4. In which India state first-ever “village of books” will open to promote tourism?

    a) Bihar

    b) Maharashtra

    c) Kerala

    d) Delhi

    Answer: Option B

    5. Where was National Panchayati Raj Diwas was held in India?

    a) Patna

    b) Lucknow

    c) Bhopal

    d) Jaipur

    Answer: Option B

    MBA General Awareness for 15 April to 21 April week

    6. Which city has been designated UNESCO World Book Capital 2018?

    a) Tokyo

    b) Beijing

    c) Athens

    d) Paris

    Answer: Option C

    7. With which country Indian Navy Ship is currently undertaking a hydrographic survey of Weligama Bay for INS Darshak?  

    a) American Navy

    b) Russian Navy

    c) Chinese Navy

    d) Sri Lankan Navy

    Answer: Option D

    8. When is Earth Day is observed globally?

    a) 22 April

    b) 22 March

    c) 22 May

    d) 22 February

    Answer: Option A

    9. Who has won the UNESCO’s Félix Houphouët-Boigny Peace Prize?

    MBA GK QUIZ APRIL2017, Gk questions for MBA, CMAT gk questions for mba, xat gk questions 2017

    a) Giuseppina Nicolini

    b) François Hollande

    c) Luiz Inácio Lula da Silva

    d) Martti Ahtisaari

    Answer: Option A

    MBA General Awareness for 08 April to 14 April week

    10. At what rate Indian economy is expected to grow in the fiscal year 2017-18 as per Finance Minister Arun Jaitley?

    a) 5.1 per cent

    b) 7.1 per cent

    c) 6.1 per cent

    d) 7.5 per cent

    Answer: Option D

    11. Name the legendary Indian icon to which Google has paid tribute on 24 April 2017?

    a) Vinod Khanna

    b) Rajkumar

    c) APJ Abdul Kalam

    d) None of these

    Answer: Option B  

    12. Name the Indian social activist who is the winner of Goldman Environmental Award 2017?

    Goldman Environmental Award 2017, MBA GK QUIZ 2017

    a) Prafulla Samantra

    b) Uroš Macerl

    c) Rodrigo Tot

    d) Wendy Bowman

    Answer: Option A

    13. Who among the following is the winner of Dadasaheb Phalke Award 2016?

    a) Manoj Kumar

    b) Shashi Kapoor

    c) Gulzar

    d) Kasinathuni Viswanath

    Answer: Option D

    14. Which country was recently elected to Committee for Programme and Coordination?

    a) China

    b) Russia

    c) Nepal

    d) India

    Answer: Option D

    15. Where was the World Masters Games held wherein Indian sprinter Man Kaur recently clinched the 100 metres sprint?

    a) Australia

    b) UK

    c) New Zealand

    d) USA

    Answer: Option C

    MBA General Awareness for 01 April to 07 April week

    16. Which state has been declared as the overall winner of the National Youth Athletics Meet?

    a) Delhi

    b) Rajasthan

    c) Punjab

    d) Haryana

    Answer: Option D

    17. Which Indian film that won the Jury Prize for Best Film at the Hong Kong International Film Festival?  

    a) Newton

    b) Happiness

    c) Blue Mountains

    d) Trivisa

    Answer: Option A

    18. Name the country that has appointed Hana Khatib as first female judge in its Muslim sharia court system.

    a) Isreal

    b) Iran

    c) Syria

    d) Iraq

    Answer: Option A

    19. Who has been appointed the new interim President of Badminton Association of India (BAI)?

    a) Himanta Biswa Sarma

    b) Kuki Juneja

    c) Sudhanshu Gupta

    d) None of these

    Answer: Option A

    20. Which two countries that recently signed a Memorandum of Understanding to restore the diplomatic ties after a hiatus of 37 years are?

    a) Cuba and USA

    b) Cuba and Russia

    c) Cuba and Morocco 

    d) Cuba and China

    Answer: Option C

    21. On which planet President of United States, Donald Trump wants to send American astronauts?

    a) Venus

    b) Mars

    c) Jupiter

    d) None of these

    Answer: Option B  

    MBA General Awareness for 18 Mar to 23 Mar week

    22. Name the NASA astronaut recently broke the previous US record for most time spent in space?

    a) John Glenn

    b) Eugene Cernan

    c) Peggy Whitson

    d) Frank Borman

    Answer: Option C

    23. What is the theme of the 2017 World Intellectual Property Day?

    a) It Starts With An Idea

    b) Innovation – Improving Lives

    c) Designing the Future

    d) Get Up, Stand Up. For Music.

    Answer: Option B

    24. Which Indian state will welcome establishment of Central University for Divyangs?

    a) Madhya Pradesh

    b) Gujarat

    c) Uttar Pradesh

    d) Bihar

    Answer: Option C

    25. Which animal will soon have Unique Identification Number to curb illegal trafficking?

    a) Dog

    b) Buffalo

    c) Camel

    d) Cow

    Answer: Option D

    MBA General Awareness for 11 Mar to 17 Mar week

    26. Who among the following is the World’s fifth largest military spender as per SIPRI?

    a) Russia

    b) North Korea

    c) China

    d) India

    Answer: Option D

    27. Founder of Wikipedia, has recently launched a new service called- Wikitribune. Who is the founder of Wikipedia?  

    a) Warren Buffett

    b) Jeff Bezos

    c) Jimmy Wales

    d) Rupert Murdoch

    Answer: Option C

    28. When is World Lab Animal Day (WLAD) observed globally?

    a) 24 April

    b) 20 April

    c) 25 April

    d) 15 April

    Answer: Option A

    29. Who among the following is the winner of the Miss Teen Universe 2017 crown?

    a) Ary Trava

    b) Samantha Pierre

    c) Srishti Kaur

    d) None of these

    Answer: Option D

    30. On which nation India recently notified conformity to the UN resolution of imposing sanctions?

    a) South Korea

    b) North Korea

    c) Russia 

    d) Syria

    Answer: Option B

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    Kindly ‘Register’ with us to receive latest GK updates and weekly quizzes!!

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF