Search

SSC CGL Tier-2 2019: Important Active & Passive Voice Questions for English Language Section

Practice the most important Active/Passive Voice Questions for English Language Section of SSC CGL Tier-2 2019 Exam. It will help you in improving your speed of attempting maximum questions in minimum time with accuracy.

Sep 10, 2019 16:27 IST
facebook IconTwitter IconWhatsapp Icon
SSC CGL Tier-2 2019: Important Active/Passive Voice Questions for English Language Section
SSC CGL Tier-2 2019: Important Active/Passive Voice Questions for English Language Section

For Cracking SSC CGL Tier-2 2019 Exam, candidates must practice the most frequently appearing questions of different sections of the exam. English Language & Comprehension Section tests the candidate‘s understanding and knowledge of English Language. In SSC CGL Tie-2 English language Test, questions on Active & Passive Voice appear frequently every year. So, in this article we have compiled the most important Active & Passive Voice Questions that have maximum chances to come this year in SSC CGL Tier-2 2019 Exam.

SSC CGL Tier-2: Important Active & Passive Voice Questions

Direction (1 – 20): In the following twenty questions, a sentence has been given in Active/ Passive Voice. Out of the tour alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/ Active.

1. Lower the boats.

  1. Let the boat be lowered.
  2. The boats would be lowered.
  3. Please let the boat be lowered.
  4. The boat be lowered please.

Answer: a)

Explanation: Let the boat be lowered.

Click here to know Important English Language & Comprehension Topics for SSC CGL Tier-2 2019 Exam

2. Help the poor.

  1. The poor be helped please.
  2. Please help the poor.
  3. The poor should be helped.
  4. Let the poor be helped.

Answer: d)

Explanation: Let the poor be helped.

3. Do not idle away your time.

  1. Your time should not be idled away.
  2. Let your time be not idled away.
  3. Let your time not be idled away.
  4. Your time not be idled away.

Answer: c)

Explanation: Let your time not be idled away.

4. Never disobey your elders.

  1. You are ordered not to disobey your elders.
  2. You are asked not to disobey your elders.
  3. You are not to disobey your elders.
  4. Do not to disobey your elders.

Answer: b)

Explanation: You are asked not to disobey your elders.

Click here to get Important Direct & Indirect Speech Questions for SSC CGL Tier-2 2019 exam

5. Please make room for me.

  1. You are ordered to make room for me.
  2. You are requested to make room for me.
  3. You should to make room for me.
  4. Please make room for me.

Answer: b)

Explanation: You are requested to make room for me.

6. Mind your own business.

  1. You ordered to mind your own business.
  2. You are to mind your own business.
  3. You are asked to mind your own business.
  4. You should to mind your own business.

Answer: c)

Explanation: You are asked to mind your own business.

7. Mend it or end it.

  1. You are asked to mend it or end it.
  2. You should mend it or end it.
  3. You mend it or end it.
  4. You mend it or end it.

Answer: a)

Explanation: You are asked to mend it or end it.

8. Tell the servant to prepare tea.

  1. You are asked to tell the servant to prepare tea.
  2. You are said to tell the servant to prepare tea.
  3. You are ordered to tell the servant to prepare tea.
  4. You are advised to tell the servant to prepare tea.

Answer: a)

Explanation: You are asked to tell the servant to prepare tea.

SSC CGL 2018-19 Exam Date, Vacancies, Eligibility Criteria, Exam Pattern, Syllabus and Cut-Off - Click Here

9. Do not laugh at others.

  1. You should not to laugh at others.
  2. You laugh not at others.
  3. You are requested not to laugh at others.
  4. You are asked not to laugh at others.

Answer: d)

Explanation: You are asked not to laugh at others.

10. Please read out this letter to me.

  1. You are requested to read out this letter to me.
  2. You are ordered to read out this letter to me.
  3. You read out this letter to me.
  4. Please read out this letter to me.

Answer: a)

Explanation: You are requested to read out this letter to me.

11. He is not a man whom you should invite.

  1. He is should not be invited by you.
  2. This man who should not be invited by you.
  3. He is not the man who should be invited by you.
  4. He is not the man who is be invited by you.

Answer: c)

Explanation: He is not the man who should be invited by you.

12. I have to do it.

  1. It should to be done by me.
  2. It is be done by me.
  3. It would to be done by me.
  4. It has to be done by me.

Answer: d)

Explanation: It has to be done by me.

Click here to know the Complete SSC CGL Syllabus 2018-19: Tier I, II, III and IV with Exam Pattern

13. She worked to earn her living.

  1. For earning money work done by her.
  2. Earning money work was done by her.
  3. For earning money work was being done by her.
  4. For earning money work was done by her.

Answer: d)

Explanation: For earning money work was done by her.

14. Rohit ate six sweets at dinner.

  1. Six sweets were eaten by Rohit while dining time.
  2. Eaten six sweets at dinner by Rohit.
  3. At dinner, six sweets were eaten by Rohit.
  4. Eaten at dinner six sweets by Rohit.

Answer: c)

Explanation: At dinner, six sweets were eaten by Rohit.

15. Who stole your book?

  1. By whom your book was stolen?
  2. Your book was stolen by him?
  3. By whom your book stolen?
  4. Your book was stolen by whom?

Answer: a)

Explanation: By whom your book was stolen?

16. Open the window at once.

  1. The windows should be opened by you.
  2. Let the windows opened by you.
  3. The windows be opened by you.
  4. Let the windows be opened by you.

Answer: d)

Explanation: Let the windows be opened by you.

Click here to get SSC 2019-2020 Exam Calendar

17. We should not laugh at him.

  1. He should be laughed not by us.
  2. He not be laughed at by us.
  3. He should not be laughed at.
  4. He should not be laughed at by us.

Answer: d)

Explanation: He should not be laughed at by us.

18. You can very well depend on me.

  1. I can be depended upon by you.
  2. I can very well depended upon by you.
  3. Very well I can be depended upon by you.
  4. I can very well be depended upon by you.

Answer: d)

Explanation: I can very well be depended upon by you.

SSC CGL Tax Assistant CBEC 2018: Minimum Age Limit Decreased|Check Salary/ Job Profile/ Promotion

19. Those mills grind corn.

  1. Corn is ground by those mills.
  2. Corn is ground by mills.
  3. Corn is grounded by those mills.
  4. Corn is ground by these mills.

Answer: a)

Explanation: Corn is ground by those mills.

20. The students were listening to the teacher.

  1. The teacher was listened to by the students.
  2. The teacher is listened to by the students.
  3. The teacher was listening to by the students.
  4. The teacher was listened to students.

Answer: a)

Explanation: The teacher was listened to by the students.

Click here to know SSC CGL 2018-19 Tier-1 Result Analysis including Cut-Off and Vacancies

Related Stories