1. Home
  2.  |  
  3. Test & Quizzes |  

Current Affairs Quiz: 18 March 2016

Mar 18, 2016 17:15 IST

Jagranjosh.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Citizen Access to Responsive Services Project, 30 Most Influential People on the Internet list and Ustad Ali Ahmad Hussain Khan among others.

1.    Which State on 18 March 2016 launched the first phase of Fiber Grid project to provide broadband connectivity to all the households at a throwaway price?
a)    Maharashtra
b)    Andhra Pradesh
c)    Telangana
d)    Karnataka

2.    Name the former Director of Mossad who passed away on 17 March 2016 due to cancer.
a)    Yitzhak Hofi
b)    Meir Dagan
c)    Efraim Halevy
d)    Danny Yatom

3.    Which mobile phone operator in March 2016 announced the acquisition of Videocon Telecommunications Ltd’s entire spectrum in 6 circles?
a)    Bharti Airtel
b)    BSNL
c)    Vodafone Essar
d)    Reliance Communications

4.    India in March 2016 signed loan agreement of 35 Million dollars with the World Bank for Citizen Access to Responsive Services Project of a State. Name it.
a)    Madhya Pradesh
b)    Delhi
c)    Gujarat
d)    Andhra Pradesh

5.    Name the American singer who died in March 2016 in Daytona Beach in Florida.
a)    Ava Gardner
b)    Frank Sinatra Junior
c)    Frank Sinatra Senior
d)    Barbara Sinatra

6.    At which position did India’s Prime Minister Narendra Modi stood in 30 Most Influential People on the Internet list?
a)    10
b)    15
c)    30
d)    20

7.    The National Research Development Corporation (NRDC) in March 2016 signed a License Agreement with Kudos Laboratories India for commercialization of which of the following drug?
a)    Ayush-64
b)    Ayush-54
c)    Ayush-80
d)    Ayush-82

8.    Ustad Ali Ahmad Hussain Khan died in March 2016 in Kolkata was an exponent of which Indian musical instrument?
a)    Sitar
b)    Tabla
c)    Shehnai
d)    Sarod

9.    Name the state that in March 2016 passed a bill to amend its Public Trusts Act 1950.
a)    Maharashtra
b)    Telangana
c)    Delhi
d)    Uttar Pradesh

10.    Name the festival that marks Thai New year and was in news in third week of March 2016.
a)    Songkran
b)    Loy Krathong
c)    Makha Bucha
d)    Chonburi

11.    Who in March 2016 was appointed the 11th Governor of the Bangladesh Bank?
a)    Fazle Kabir
b)    Atiur Rahman
c)    Rehan Fazl
d)    Ashfaq Rehman

12.    Name the British mathematician who in March 2016 won the 2016 Abel Prize.
a)    Dominic Joyce
b)    Richard Borcherds
c)    Andrew Wiles
d)    Angus Macintyre

13.    Name the American actress who was in March 2016 appointed as a Goodwill Ambassador by the UN Population Fund.
a)    Ashley Judd
b)    Michelle Yeoh
c)    Angelina Jolie
d)    Sandra Bullock

14.    Who was in March 2016 appointed as a UNDP Goodwill Ambassador to promote the 2030 Sustainable Development Agenda?
a)    Michelle Yeoh
b)    Ashley Judd
c)    Maria Sharapova
d)    Leonardo DiCaprio

15.    Name the state that in March 2016 unanimously passed Sutlej Yamuna Link Canal land (Transfer of Proprietary Right) Bill, 2016'.
a)    Rajasthan
b)    Haryana
c)    Jammu and Kashmir
d)    Punjab


Answers
1-(b)    6-(b)    11-(a)
2-(b)    7-(d)    12-(c)
3-(a)    8-(c)    13-(a)
4-(a)    9-(a)    14-(a)
5-(b)    10-(a)    15-(d)

Is this article important for exams ? Yes20 People Agreed
Read more Current Affairs on: Current Affairs Quiz , Current Affairs , Interactive Quiz

DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

Latest Videos

Register to get FREE updates

    All Fields Mandatory
  • (Ex:9123456789)
  • Please Select Your Interest
  • Please specify

  • ajax-loader
  • A verifcation code has been sent to
    your mobile number

    Please enter the verification code below

This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK