1. Home
  2.  |  
  3. General Knowledge Quiz  |  

GK Questions with answers on Geography: Wildlife, Forest & Vegetation Set V

09-SEP-2016 09:20

    GK Questions with answers on Geography: Wildlife, Forest & Vegetation Set V, in this set you will find repository of 10 Multiple Choice Questions that is made as per latest examination pattern of UPSC (IAS, IPS, IES, IFS, CDS, and NDA), State-PSC, SSC, Railways and other competitive examinations.

    1. An isolated population of the Red Sunbird Bush, an ornate species of the Acanthus family was discovered in which forest in 2002?  

    A. Leinde Fadale forest

    B. Arthur's Pass National Park

    C. Kahurangi National Park

    D. Te Urewera National Park

    Ans: A

    2. In which year the Yellowstone Park Timber and Land Reserve were established?

    A. May 23, 1889

    B. April 3, 1987

    C. March 30, 1891

    D. June 4, 1878

    Ans: B

    3. Which Canadian wildlife sanctuary was established in 1957 and later received National Legal Protection under the Wildlife Act of 2003?

    A. Bowman Bay Wildlife Sanctuary

    B. Virunga National Park

    C. Gyulagarak Sanctuary

    D. None of the above

    Ans: A

    Natural Vegetation

    4. Name the famous wildlife conservationist who became associated with the campaign for the 'Rhino & Elephant Foundation' in South Africa in 1989?

    A. Al Gore

    B. Al Carl  Louise

    C. Joubert Goldman

    D. McCaul

    Ans: C

    5. Who owns the Graeme Hall Nature Sanctuary located near Christ Church, Barbados? In 2011, he was also named as Queen's Counsel by the province of British Columbia?

    A. Peter Raymond

    B. Peter Allard

    C. John Peter

    D. John Taylor

    Ans: B

    6. What are the original inhabitants of Chobe National Park called?

    A. San Bushmen

    B. Yoruba

    C. Xhosa

    D. Hausa

    Ans: A

    Wild Life and National Parks

    7. Name the park who receives Endangered Species Recovery Champion Award in 2011?

    A. San Diego Zoo Safari Park

    B. Valdivian forests

    C. Amur-Heilong national park

    D. Congo Basin

    Ans: A

    8. Which out of the following national parks in Indonesia has been proposed to form a World Heritage Site?

    A. Aaron Provincial Park

    B. Laurentides Wildlife Reserve

    C. Betung Kerihun National Park

    D. Monts-Valin National Park

    Ans: C

    9. Which sanctuary is noted for its breeding of Spix's macaw; one of the rarest bird species in the world?

    A. Didessa Wildlife Sanctuary

    B. Al Wabra Wildlife Preserve

    C. Aragats Alpine Sanctuary

    D. Gyulagarak Sanctuary

    Ans: B

    10. Which national park was named after two dormant volcanoes, Mount Kahuzi and Mount Biega by the Belgian photographer and conservationist Adrien Deschryver?

    A. Kahuzi-Biéga National Park

    B. Egmont National Park

    C. Yangudi Rassa National Park

    D. Harar Wildlife Sanctuary

    Ans: A

    1000+ GK Questions & Answers on Indian Geography

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK