GK Quiz on Astronomy Set III

14-APR-2016 11:23

    GK Quiz on Astronomy Set III, in this set you will find repository of 10 Multiple Choice Questions that will help you to attune and equipped for different competitive examinations.

    1. Which year man first landed on the moon?

    A. 1963

    B. 1965

    C. 1969

    D. 1972

    2. In space, the sky looks to an astronaut:

    A. Blue

    B. Red

    C. White

    D. Black

    3. Which of the following is also known by the name of red planet?

    A. Mercury

    B. Venus

    C. Mars

    D. Saturn

    4. The earth revolves round the sun in:

    A. 360 days

    B. 365 days

    C. 365.25 days

    D. 24 Hours

    5. Paris based minor planet centre of International Astronomical Union (IAU) has given a new name to the planet Pluto and it is:

    A. 134340

    B. 238380

    C. Iris

    D. Nixe

    6. The new name of the celestial body Xena-2003 UB 313 given by IAU is:

    A. Sires

    B. Iris

    C. Grabrili

    D. Daysomia

    7. Which of the statement is correct about the  planet Saturn?

    A. Cooler than Pluto

    B. Cooler than Neptune

    C. Hotter than Neptune

    D. Hotter than Jupiter

    8. Who provided the first information regarding the Black Hole?

    A. Copernicus

    B. Herman Bondy

    C. Rutherford

    D. S. Chandrasekhar

    9. What is the distance of the earth from the Sun?

    A. 107.7 million km

    B. 142.7 million km

    C. 146.6 million km

    D. 149.6 million km

    10. Which of the following is also called Blue planet or Green planet?

    A. Mars

    B. Earth

    C. Venus

    D. Saturn

     

    Question No. Answer
    1. C
    2. D
    3. C
    4. C
    5. A
    6. B
    7. C
    8. D
    9. D
    10. B

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK