Search

GK Quiz on Astronomy Set III

GK Quiz on Astronomy Set III, in this set you will find repository of 10 Multiple Choice Questions that will help you to attune and equipped for different competitive examinations.
Apr 4, 2019 17:14 IST
facebook Iconfacebook Iconfacebook Icon

GK Quiz on Astronomy Set III, in this set you will find repository of 10 Multiple Choice Questions that will help you to attune and equipped for different competitive examinations.

1. Which year man first landed on the moon?

A. 1963

B. 1965

C. 1969

D. 1972

Ans:  C

2. In space, the sky looks to an astronaut:

A. Blue

B. Red

C. White

D. Black

Ans: D

3. Which of the following is also known by the name of red planet?

A. Mercury

B. Venus

C. Mars

D. Saturn

Ans: C

4. The earth revolves round the sun in:

A. 360 days

B. 365 days

C. 365.25 days

D. 24 Hours

Ans: C

5. Paris based minor planet centre of International Astronomical Union (IAU) has given a new name to the planet Pluto and it is:

A. 134340

B. 238380

C. Iris

D. Nixe

Ans: A

GK Quiz on Astronomy Set II

6. The new name of the celestial body Xena-2003 UB 313 given by IAU is:

A. Sires

B. Iris

C. Grabrili

D. Daysomia

Ans: B

7. Which of the statement is correct about the  planet Saturn?

A. Cooler than Pluto

B. Cooler than Neptune

C. Hotter than Neptune

D. Hotter than Jupiter

Ans: C

8. Who provided the first information regarding the Black Hole?

A. Copernicus

B. Herman Bondy

C. Rutherford

D. S. Chandrasekhar

Ans: D

9. What is the distance of the earth from the Sun?

A. 107.7 million km

B. 142.7 million km

C. 146.6 million km

D. 149.6 million km

Ans: D

10. Which of the following is also called Blue planet or Green planet?

A. Mars

B. Earth

C. Venus

D. Saturn

Ans: B

1000+ GK Question and Answers on General Science