1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

Business Quiz for MBA | August 27 to September 02

Sep 2, 2016 12:58 IST

    1. Who has been appointed as the CEO of Microsoft Accelerator in India recently?

    a) Ravi Narayan

    b) Surya Kant

    c) R Chandrashekhar

    d) Bala Girisaballa

    Answer: Option  D

    2. Name the Indian-origin software industry veteran who was recently appointed the CEO of US-based company ANSYS.

    a) Ashok Chawla

    b) Rakesh Singh

    c) Ajei Gopal

    d) Richard Verma

    Answer: Option C

    3. Which Indian sports channel has been acquired by Sony Pictures Networks India for $385 million?

    a)


    b)

     
    c)

     
    d) None of the above

    Answer: Option C

    4. Which e-commerce giant has announced the launch of a dedicated online Telugu book store with a wide-range of over 10,000 Telugu titles?

    a)

    b)

    c)

    d)

     

    Answer: Option D

    5. Name the app launched by Canara Bank for implementing Unified Payment Interface (UPI)?

    a) CBUnity

    b) Empower

    c) PaymentBank

    d) UnifiedApp

    Answer: Option B

    6. In which state of India, Qatar's based Doha Bank has opened a branch?

    a) Karnataka

    b) Andhra Pradesh

    c) Kerala

    d) Tamil Nadu

    Answer: Option C

    7. What is the full form of DIPP?  

    a) Department of Industrial Promotion and Policy

    b) Department of Industrial Policy and Promotion

    c) Department of Industrial Pollution and Protection

    d) None of these

    Answer: Option B

    8. Who of the following topped the Forbes list of world’s highest paid actors of 2016?

    a)

    Tom Cruise

    b)

    Matt Damon

    c)

    Dwayne Johnson

    d)

    Jackie Chan

    Answer: Option C

    9. Who was appointed as the CEO of Sheth Creators, a real estate company of Nusli Wadia-led Wadia Group?

    a) Amit Chandra

    b) Jeh Wadia

    c) Anil Dubey

    d) Bharat Dhuppar

    Answer: Option D

    10. Name the country with which India signed Logistics Exchange Memorandum of Agreement (LEMOA) in August 2016.

    a) United States

    b) Germany

    c) Russia

    d) Nepal

    Answer: Option A

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF