Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

Business Quiz for MBA | December 03 to December 10

Dec 19, 2016 14:52 IST

    1. Which bank has appointed Veena Mankar as Non-Executive Chairperson?

    a) HDFC Bank
    b) IDFC
    c) SBI
    d) ICICI

    Answer: Option B

    2. Who has been appointed as non-executive Chairman of Vistaar Financial Services?

    a)
    b)
    c)
    d)

    Answer: Option A

    3. Who among the following has been named as the TIME magazine ‘Person of the Year 2016’?

    a) Narendra Modi
    b) Donald Trump
    c) Vladimir Putin
    d) Mark Zuckerberg

    Answer: Option B

    4. Who among the following companies have not signed a pact to build India's biggest oil refinery at a cost of $30 billion on the west coast?

    a)

     

    b)

     

    c)
     

    d)

    Answer: Option C

    5. The Women and Child Development Ministry has tied up with India Post and a bank to simplify shipping of products bought from "Mahila E-haat", an online marketing platform for women entrepreneurs. Can you guess the name of the bank which has tied up for this initiative?

    a) OBC
    b) SBI
    c) Corporation
    d) Bank of India
    Answer: Option B

    6. Which bank has received the ‘Best MSME Bank Award 2016’ instituted by Assocham?

    a) Vijaya Bank
    b) SBI
    c) Corporation Bank
    d) Dena Bank

    Answer: Option C

    7. India has begun annual bilateral maritime exercise ‘Konkan 16’ with which nation?  

    a) USA
    b) UK
    c) Russia
    d) China

    Answer: Option B

    8. Which airline has launched the world's shortest scheduled service on an Airbus A380, flying it from Dubai to Doha within 80 minutes?

    a)
    b)
    c)
    d) None of these

    Answer: Option C

    9. Which company has bagged a contract from the Gujarat Cricket Association (GCA) to make Sardar Patel Cricket Stadium of Gujarat the world’s biggest cricket stadium in terms of seating capacity?

    a)
    b)
    c)
    d)

    Answer: Option C

    10. When was the World Soil Day observed in the year 2016, with the theme “Soils and pulses, a symbiosis for life”?

    a) 5 December
    b) 15 December
    c) 25 December
    d) 10 December

    Answer: Option A

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF