Business Quiz for MBA | September 03 to September 09

Sep 13, 2016, 12:28 IST

Practice the business quiz in order to crack the general awareness section of various MBA aptitude exams such as IIFT, SNAP, XAT, CMAT, MAT etc. This article presents the business quiz for the September 03 to September 09 week. Read the multiple choice questions below and test how well updated you are with the current happenings.

Practice the business quiz in order to crack the general awareness section of various MBA aptitude exams such as IIFT, SNAP, XAT, CMAT, MAT etc. This article presents the business quiz for the September 03 to September 09 week. Read the multiple choice questions below and test how well updated you are with the current happenings.

1. Which bank recently introduced the Software Robotics for power banking operations?

a)

b)

c)

d)

Answer: Option A

2. Who assumed charge as the Chairman and Managing Director (CMD) of Uranium Corporation of India Limited recently?

a) CK Asnani

b) Debashish Ghosh

c) Sanjeev Sood

d) R A Rajeev

Answer: Option A

3. Name the organization that launched a one-step offline payments mode, called Bubble Pin.

a)

b)

c)

d)

Answer: Option B

4. How much amount of money was recently approved by the Union Government for Swadesh Darshan scheme?

a) About 450 crore rupees

b) About 500 crore rupees

c) About 460 crore rupees

d) About 250 crore rupees

Answer: Option A

5. Who was recently appointed the part-time chairperson of Unique Identification Authority of India?

a) Nandan Nilekani

b) J Satyanarayana

c) Rajesh Jain

d) Anand Deshpande

Answer: Option B

6. Nomad Film Festival 2016 started in which of the following cities?  

a) Mumbai

b) Jaipur

c) Jabalpur

d) New Delhi

Answer: Option D

7. Who was recently appointed as the Chief Executive Officer of Religare Enterprises Limited?  


a) Arjun Godhwani

b) Ryan Matthew

c) Sunil Godhwani

d) None of the above

Answer: Option C

8. Which village became the first Wi-fi hotspot village in Haryana?


a) Bahu-Jholri

b) Rewari Khera

c) Gumthala Garhu

d) Thamber

Answer: Option C

9. Who was recently appointed as the CMD of MOIL Limited?

a) Mukund Chaudhari

b) Vivek Dahiya

c) Rajat Pachauri

d) None of the above

Answer: Option A

10. Who is the author of the book titled Munnu: A Boy from Kashmir?

a) Agha Shahid Ali

b) Mirza Waheed

c) Subhash Kak

d) Malik Sajad

Answer: Option D

Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News