Search

Business Quiz of the Week – April 23 to April 29

Business Quiz is an integral part of the entrance exam hailing from management stream. Learn the latest business updates brought for you by jagranjosh from 23rd April to 29th April 2016 week and enhance your knowledge. The multiple choice question quiz would help you in your preparation for CMAT, MAT, XAT, IIFT, SNAP.

Apr 29, 2016 09:59 IST
facebook IconTwitter IconWhatsapp Icon

1. Which of the following movies has won the Laadli Media & Advertising Award for Gender Sensitivity 2014-15 for “Films”?

a) Dum Laga Ke Haisha

b) Neerja

c) Bajirao Mastaani

d) Bajrangi Bhaijaan

2. Which Indian company has been selected by Boeing to supply titanium for its Boeing 777X aircraft?

a)  Bharat Forge

b) Electrosteel

c) Kalyani Forge

d) Hinduja Found

3. Which mobile company has partnered with the DTH supplier Videocon for their m-pesa service in order to recharge their d2h conveniently?

4. Which popular brand of its car has been re-launched by Hyundai in an automatic transmission variant in the petrol fuel option?

a) Tucson

b) Creta

c) Bolero

d) Scorpio

5. In which Indian state, Kalyan Jeweller will foray to expand its presence to display its brands such as Mudra, Nimha, Anokhi, Apoorva, Antara and Heera etc.  

a) Odisha

b) Assam

c) West Bengal

d) Gujarat

6. Which Indian city has been listed in the World’s 50 ‘future-ready economies cities’ as per the recently released report of IT Dell?

a) Maharashtra

b) Delhi

c) Kolkata

d) Bangalore

7.  Name the medicine for which the Aurobindo Pharma has received final approval from US Health Regulator to treat heartburn.

a) Opana

b) Pepcid AC

c) Famotidine

d) Gaviscon

8. Which Indian company has bought the US based organization Strength of Nature LLC after approval from the Federal Trade Commission and US Department of Justice

a) Future Consumer Enterprises Ltd

b) Godrej Consumer Products Ltd

c) Himalaya Healthcare Ltd

d) Wipro Consumer Care & Lighting Ltd

9. How many special trains will be run by Indian Railways for pilgrims travelling to Ujjain for the month-long Simhastha Kumbh Mela.

a) 1500 trains

b) 2200 trains

c) 2190 trains

d) 1890 trains

10. Which Indian Cricketer has been appointed as the Brand Ambassador of Essilor (ophthalmic lens maker) for its Varilux range of advanced progressive lenses?

a) Sachin Tendulkar

b) Sourav Ganguly

c) Virat Kohli

d) Ajay Jadeja

Question

Answer

1.

a

2.

a

3.

d

4.

b

5.

c

6.

b

7.

c

8.

b

9.

c

10.

b

Related Stories