Business Quiz of the Week – August 13 to August 19

Aug 19, 2016, 14:52 IST

Practice the business quiz in order to crack the general awareness section of various MBA aptitude exams such as IIFT, SNAP, XAT, CMAT, MAT etc. This article presents the business quiz for the August 13 to August 19 week. Read the multiple choice questions below and test how well updated you are with the current happenings.

1. In which city the Qatar-based Doha Bank will open its state-of-the-art branch in India?

a) Kerala

b) Tamil Nadu

c) Delhi

d) Bangalore

Answer: Option A  

2. What rank has been secured by Delhi in passenger vehicle sales after registering a sale of 1,99,400 vehicles in FY 2016?

a) 4th

b) 2nd

c) 3rd

d) 5th

Answer: Option D

3. In which state CII in association with Tea Board of India and the Directorate of Tea will organize North East Tea Conclave & Expo 2016 (NETCE 2016) on 26th August 2016?

a) Shillong

b) Darjeeling

c) Guwahati

d) Meghalaya

Answer: Option C

4. In which country Louis Vuitton has recently launched made to order shoe services?

a) Sri Lanka

b) India

c) China

d) Japan

Answer: Option B

5. Which e-commerce giant has shuts down luxury and premium fashion portal Exclusively.com?

a)

b)  

c)  

d)  

Answer: Option D

6. Which bank has recently received certificate of incorporation from ROC and will soon commence in 2017?

a)

IIFL Holdings Ltd

b)

SKS Microfinance Ltd

c)

ESAF Microfinance and Investments Pvt. Ltd

d)

India Post Payments Bank

Answer: Option D

7. Which FMCG giant has acquired Blueair (a leading player in mobile air purification technology) for an undisclosed amount?  

a)  

b)  

c)

d) None of the above

Answer: Option B

8. Name the city which L&T aims to convert into the Smart city integrated Smart City as per a Letter of Intent?

a) Dwarka

b) Nagpur

c) Kochi

d) Bhopal

Answer: Option C

9. Times Internet has partnered with which bank to launch a co-branded Debit Card?

a) ICICI

b) SBI

c) HDFC

d) Bank of Baroda

Answer: Option C

10. Which company has acquired gaming (interactive livestreaming) startup Beam?

a)  

b)  

c)  

d)  

Answer: Option C

Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News