Business Quiz of the Week – May 28 to June 03

Jun 3, 2016, 14:18 IST

A business quiz is based on the latest developments in the business world. This article presents the business quiz for the 28th May to 3rd June 2016 week. This Quiz would be quite instrumental in various management competitive exams such as IIFT, SNAP, XAT, CMAT, MAT etc. Read the multiple choice questions below and know how well updated you are with the current happenings.

A business quiz is based on the latest developments in the business world. This article presents the business quiz for the 28th May to 3rd June 2016 week. This Quiz would be quite instrumental in various management competitive exams such as IIFT, SNAP, XAT, CMAT, MAT etc. Read the multiple choice questions below and know how well updated you are with the current happenings.

1. Which Indian cinema chain has acquired DLF Cinemas ‘DT Cinemas’ for Rs. 433 crores?

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer: Option B

2. Who has been chosen to head the Indian Business of ‘Cushman & Wakefield’?

a) Nawal Sharma

b) Anshul Jain

c) Kartik Shetty

d) Manish Naik

Answer: Option B

3. Which product has been launched by ‘Yours Food’ (eastern India's leading FMCG brand) under the brand name ‘Malto’?

a) Energy Biscuits

b) Chips

c) Toffees

d) Namkeen

Answer: Option A

4. Which Indian Cricketer has got associated with Arvind Fashion to launch menswear brand by the name of “True Blue”?

(a)

(b)

(c)

(d)


Answer: Option B

5. Which multiplex chain has launched online ticketing services to offer savings on tickets to the customers?

a) INOX

b) MovieTime Cinemas

c) PVR Cinemas

d) SRS Cinemas

Answer: Option D

6.  In which state Bata is planning to open its 1101st store resulting in its largest flagship outlet?

a) Lucknow

b) Bengaluru

c) Chennai

d) Kolkata

Answer: Option B

7. Which advertising company will be merging with ‘Publicis iStrat’, a digital agency acquired by Publicis Groupe in 2012?

a) Publicis Ambience

b) L&K Saatchi & Saatchi

c) Orchard Advertising

d) Leo Burnett

Answer: Option D

8. What is the length of the gauge line which has been approved by Cabinet Committee on Economic Affairs and will extend from Mau to Tarighat?

a) 75 km

b) 91 km

c) 51 km

d) 63 km

Answer: Option C

9. Who has been appointed as the new CEO, MD of Airtel Payments Bank by Bharti Airtel?

a) Shashi Arora

b) Manish Khera

c) AM Naik

d) Ashish Nanda

Answer: Option A

10. In which city Muthoot Exim Pvt Ltd. has opened its Gold recycling center?

a) Alleppey

b) Hyderabad

c) Vijayawada

d) Coimbatore

Answer: Option C

Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News