1. Home
  2. |  
  3. UPSC |  

CDS Exam 2016: General Knowledge Sample Paper

Feb 8, 2016 17:36 IST

    1. National Sample Survey Organization (NSSO) was established in

    (A) 1947   

    (B) 1948  

    (C) 1949   

    (D) 1950

    2. When was new rupee symbol was selected by Union Cabinet?

    (A) July 10, 2010

    (B) July 15, 2010

    (C) July 10, 2011

    (D) July 15, 2011

    3. Abid Husain Committee is related to?

    (A) Reform in taxes

    (B) Reform in government projects

    (C) Reform in small industries

    (D) Reform in middle level industries

    4. India is largest producer of Sponge Iron in the world?

    (A) True   

    (B) False

    5. On which position India is, if we talk about production of vegetables?

    (A) First

    (B) Second

    (C) Third

    (D) Fourth

    6. In the last one decade, which one among the following sectors has attracted the highest foreign direct investment inflows into India?

    (A) Chemicals other than fertilizers

    (B) Services sector

    (C) Food processing

    (D) Telecommunication

    7. The condition of indirect taxes in the country's revenue is approximately

    (A) 70 percent

    (B) 75 percent

    (C) 80 percent

    (D) 86 percent

    8. If an economy is equilibrium at the point where plans save and to invest are equal, then government must be

    (A) Zero

    (B) equal to government income

    (C) larger than government income

    (D) negative

    9. Of the gross tax revenue of the union government the indirect taxes account for nearly

    (A) 70 percent

    (B) 75 percent

    (C) 65 percent

    (D) 60 percent

    10. Which of the following is not an undertaking under the administrative control of ministry of railways?

    (A) Container corporation of Indian limited

    (B) Konkan Railway corporation limited

    (C) Indian Railway construction company limited

    (D) Diesel Locomotive Works, Varanasi.

     

    Question Answer
    1. D
    2. B
    3. C
    4. A
    5. B
    6. D
    7. D
    8. B
    9. C
    10. C

    Click here to get the complete paper

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF