CTET September 2016: Quiz Set 5

Jul 29, 2016 14:29 IST

    CTET Exam (18th September 2016)

    Mock Test (Environmental Studies)

    Q1.The species locally belonging to an area are called ___________ species of that area.
    1.Existing
    2.Indigenous
    3.Local
    4.Prominent
    Answer: 2

    Q2.Which of the following is extinct?
    1.Compsognathus
    2.Panthera Leo
    3.Panthera Tigris
    4.Porifera
    Answer: 1

    Q3.Ganga is most polluted in
    1.Kanpur
    2.Haridwar
    3.Varanasi
    4.Allahbad
    Answer: 1

    Q4. What should you eat after heavy exercise to get instant energy?
    1.Burger
    2.Bread
    3.Apple
    4.Butter
    Answer: 2

    Q5.Which of these is not a noble gas?
    1.Argon
    2.Helium
    3.Krypton
    4.Nitrogen
    Answer: 4

    Q6.Which of these has an exoskeleton?
    1.Humans
    2.Birds
    3.Cockroach
    4.Crocodile
    Answer: 3

    Q7.Which category does Hydra belong to?
    1.Porifera
    2.Platyhelminthes
    3.Coelantrata
    4.Echinodermata
    Answer: 3

    Q8.What are the constituents of chemical fertilizers
    1.Nitrogen, Sulphur, Oxygen
    2.Carbon, Pottasium, Oxygen
    3.Phosphorus, Potassium, Oxygen
    4.Nitrogen, Potassium, Phosphorus
    Answer: 4

    Q9.Acid rain is formed due to :
    1.Ozone and Methane
    2.Carbon Dioxide and Oxygen
    3.Oxygen and Nitrous Oxide
    4.Methane and Sulphur Dioxide
    Answer: 3

    Q10.The biggest environmental threat due to hazardous waste is
    1.Soil Erosion
    2.Air Pollution
    3.Destruction of Habitat
    4.Ground Water Contamination
    Answer: 4

    CTET September 2016: Quiz Set -2

    CTET September 2016: Quiz set 1

    Tags

      Latest Videos

      Register to get FREE updates

        All Fields Mandatory
      • (Ex:9123456789)
      • Please Select Your Interest
      • Please specify

      • ajax-loader
      • A verifcation code has been sent to
        your mobile number

        Please enter the verification code below

      This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
      X

      Register to view Complete PDF