GK Questions for MBA: 03rd September to 09th September

Sep 13, 2016, 10:39 IST

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 03rd September to 09th September.

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 03rd September to 09th September.

1. Where was the 2016 Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) Summit held?

a) Kuala Lumpur, Malaysia

b) Langkawi, Malaysia

c) Vientiane, Laos

d) Cebu City, Philippines

Answer: Option C

2. Majuli recently became the first island district of India. Majuli is located in which of the following states?

a) Assam

b) West Bengal

c) Tripura

d) Arunachal Pradesh

Answer: Option A

3. Which country was declared free from Yaws and Maternal and Neonatal Tetanus (MNT) by the World Health Organization (WHO)?

a) Sri Lanka

b) Combodia

c) Japan

d) India

Answer: Option D

4. Who of the following was India’s flag-bearer at the 2016 Summer Paralympic Games?

(a)

Rajinder Singh Rahelu

(b)

Girisha Hosanagara Nagarajegowda

(c)

Murlikant Petkar

(d)

Devendra Jhajharia

Answer: Option D

5. Name the Satellite Launch Vehicle that was used to launch the advanced weather satellite, INSAT-3DR by ISRO.

a) GSLV-D5

b) GSLV-D6

c) GSLV-F05

d) GSLV Mk.I

Answer: Option C

6. Which movie won the Best Film Award at the first BRICS Film Festival that recently concluded in New Delhi?

(a)

Xuan Zang

(b)

The Battle for Sevastopol

(c)

Thithi

(d)

Kalushi, The story of Solomon Mahlangu

Answer: Option C

7. Name the state that celebrates Nuakhai, the agrarian mass festival.

a) Andhra Pradesh

b) Assam

c) West Bengal

d) Odisha

Answer: Option D

8.  Who has won the 2016 Italian Grand Prix?

(a)

Lewis Hamilton

(b)

Nico Rosberg

(c)

Sebastian Vettel

(d)

Daniel Ricciardo

Answer: Option B

9. Who was recently sworn in as the acting Governor of Tamil Nadu?

a) K. Rosaiah

b) Sanjay Kishan Kaul

c) Chennamaneni Vidyasagar Rao

d) Kalyan Singh

Answer: Option C

10. A group of scientist discovered a new influenza virus that affects cattle. What is the official name of the virus?

a) Influenza A

b) Influenza B

c) Influenza Z

d) Influenza D

Answer: Option D

For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News