Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

GK Questions for MBA: 28th May to 3rd June

Jun 3, 2016 16:16 IST

    It is important to enhance General Knowledge for MBA aspirants. In various management entrance exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT there are several questions which are asked to test the general Knowledge of the MBA exam aspirants. This, it is crucial that your GK quotient must be high before you appear in any MBA entrance exam. This article is aimed at enhancing your GK about the current news and happenings that occurred globally during 28th May to 3rd June.

    (1) Which taxi aggregator has signed a deal with Kempegowda International Airport to provide people rides who land in the city from the airport

    (a)

    (b)

    (c)

    (d)

    Answer: Option C

    (2) Who has received the 2016 Harvard Business School Alumni Achievement Award, in India?

    a)    Azim Premji

    b)    Anil Ambani

    c)    Lakshmi Mittal

    d)    Sunil Bharti Mittal

    Answer: Option D

    (3) Which team has won the 2016 Indian Premier League (IPL)?

    (a)

    (b)

    (c)

    (d)

    Answer: Option C

    (4) Which Indian-American Scientist has received 2016 Springer Theses Award?

    a)    Jagadeesh Moodera

    b)    Krishna Bharat

    c)    Amit Sheth

    d)    Arnab De

    Answer: Option D

    (5) Which Indian music composer has been awarded with the Japan's Fukuoka prize 2016?

    a)    Shankar Mahadevan

    b)    AR Rahman

    c)    Pritam Chakraborty

    d)    Salim Merchant

    Answer: Option B

    (6) What was the theme of the “World No Tobacco Day 2016” which was campaigned recently?

    a)     Tobacco or Health: choose health

    b)    United for a tobacco free world

    c)    Get Ready for Plain Packaging

    d)    Tobacco-free youth

    Answer: Option C

    (7) What is the extended age limit of superannuation for all doctors of Central Health Services as per the new rule of Union Government?

    a)    62 years

    b)    68 years

    c)    70 years

    d)    65 years

    Answer: Option D

    (8) Who has been appointed as the Finance Secretary of India?

    a)    Ashok Lavasa

    b)    Bhim Sain Bassi

    c)    Ratan Watal

    d)    Sudeep Lakhtakia

    Answer: Option A

    (9) By how much amount Cabinet Committee on Economic Affairs has approved the hike in the minimum support price (MSP) of paddy for kharif season 2016-17?

    a)    Rs. 80/- only

    b)    Rs. 60/- only

    c)    Rs. 100/- only

    d)    Rs. 50/- only

    Answer: Option B

    (10) Government of which state of India has entered into the “Limca book of Records” for conducting a comprehensive household Survey?

    a)    Mumbai

    b)    Delhi

    c)    Telangana

    d)    Karnataka

    Answer: Option C

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • By clicking on Submit button, you agree to our terms of use
      ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF