Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

GK Questions for MBA: 4th June to 10th June

Jun 10, 2016 11:43 IST

    1. As per the Global Retail Development Index (GRDI), what rank has been scored by India in terms of ease of doing business in the country?

    a) 5th

    b) 3rd

    c) 2nd

    d) 10th

    Answer: Option C

    2. Which India cricketer has been conferred with the 2016 Lifetime Achievement CEAT Cricket Rating award?

    a)

     

    b)  

    c)

     

    d)  

    Answer: Option D

    3. Name the Indian women who have earned a name in the Forbes’ 2016 list of America’s Richest Self-Made Women.

    a) Sumitra Mahajan

    b) Mallika Dutt

    c) Bharti Kirchner

    d) Neerja Sethi and Jayshree Ullal

    Answer: Option D

    4. What is the name of the committee which has been constituted for financial sector research and recruitment?

    a) HR Nagendra Committee

    b) PK Sinha Committee

    c) NK Singh Committee

    d) Prakash Singh Panel

    Answer: Option B

    5. Which river has been targeted under the “Swachh Yug campaign” to make it defecation free?

    Image Source: financialexpress.com

    a) Ganga

    b) Narmada

    c) Yamuna

    d) Brahmaputra

    Answer: Option A

    6. In which country Indian government organized 1st Yoga Championship?

    a) France

    b) Germany

    c) United States

    d) Egypt

    Answer: Option D

    7. In which country Wipro has inaugurated the country's 1st all women IT park?

    a) Malaysia

    b) Qatar

    c) Saudi Arabia

    d) Afghanistan

    Answer: Option C

    8. Who is the author of the book “The World in 2050- Striving for a more just, Prosperous and Harmonious Global Community”?

    a) Stephen King

    b) Vikram Seth

    c) Harinder Kohli

    d) Mridula Koshy

    Answer: Option C

    9. Name the country with which India held the Desert Eagle II bilateral military exercise?

    a) United Arab Emirates

    b) Saudi Arabia

    c) United States

    d) China

    Answer: Option A

    10. Who has taken the charge of the Director of the Commonwealth Educational Media Centre for Asia (CEMCA)?

    a) Dr. Manas Ranjan Panigrahi

    b) Shahid Rasool

    c) Mr. Sanjeev Kumar

    d) Ms. Monica Sharma

    Answer: Option B

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • By clicking on Submit button, you agree to our terms of use
      ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    X

    Register to view Complete PDF