Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

GK Quiz for MBA | December 17 to December 25

Dec 26, 2016 14:48 IST

    General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during December 17 to December 25.

    1. On 25 December, Good Governance Day is observed to celebrate the birthday of which Indian Prime Minister?

    a) Narendra Modi

    b) Atal Bihari Vajpayee

    c) Manmohan Singh

    d) Indira Gandhi

    Answer: Option B

    2. Who among the following will be conferred with the Jnanpith Award for 2016?

    a)

    Pratibha Ray

    b)

    Kedarnath Singh

    c)

    Shankha Ghosh

    d) None of the above

    Answer: Option C

    3. Which country has launched atmospheric CO2-monitoring TanSat satellite to curb and monitor greenhouse gas emissions?

    a) Russia

    b) USA

    c) India

    d) China

    Answer: Option D

    4. Who among the following has inaugurated the North Eastern Institute of Ayurveda and Homeopathy (NEIAH)?

    a) Shripad Yesso Naik

    b) Jagat Prakash Nadda

    c) Faggan Singh Kulaste

    d) Anupriya Patel

    Answer: Option A

    5. Who has been crowned as the Miss World 2016 at an event held in Maryland, US?

    a)

    Stephanie Del Valle

    b)

    Audra Mari

    c)

    Beatrice Fountura

    d)

    Diana Croce

    Answer: Option A

    6. Which country has opened world's first solar road made with 30,000 square feet of solar panels?

    a) UK

    b) Japan

    c) China

    d) France

    Answer: Option D

    7. How much amount has been announced for protection and development of the world heritage island Majuli by Minister of State for Development of North Eastern Region?

    a) INR 207 crore

    b) INR 200 crore

    c) INR 307 crore

    d) INR 257 crore

    Answer: Option A

    8. Which Indian cricketer has won both the ICC Cricketer of the Year and the ICC Test cricketer of the Year award?

    a) Karun Nair

    b) Ravichandran Ashwin

    c) Virat Kohli

    d) Mahendra Singh Dhoni

    Answer: Option B

    9. Who has been appointed as the new Chief Justice of India?

    a) Justice T.S. Thakur

    b) Justice J S Khehar

    c) Justice H. L. Dattu

    d) None of the above

    Answer: Option B

    10. Which Bollywood actress has roped in as the brand ambassador of Assam tourism?

    a) Deepika Padukone

    b) Alia Bhat

    c) Priyanka Chopra

    d) Sonam Kapoor

    Answer: Option C

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF