Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. Bank Recruitment|  

IBPS PO, IBPS RRB & NABARD Development Asst exam: Spotting Error Quiz

Sep 23, 2016 14:40 IST

    Question (1-10): In each of the following sentences, the sentence is divided into four parts and there may or may not be an error in any of those parts. The number of the part with the error is your answer. However, if there is no error, mark (5) or ‘no error’ as your answer.

    Spotting Errors type of questions is one of the most important topics for Bank Exams. Here the Banking team of jagran josh are providing quiz on Spotting Errors. This quiz will be help banking aspirants to strengthen their preparation for upcoming Examinations.

    1. Students should be focused / as any distraction / will interfere in / serious studies by them. No error

    Sol: Option (5)

    Explanation: The sentence has no grammatical error in it and therefore, option (5) should be answer to the question.

    2. We have given our best / in the examination, / now everything is in / the laps of god. No error

    Sol: Option (4)

    Explanation: The sentence implies that everything depends on the will of the God and not the examination takers as of now. So, ‘lap of god’ is the correct expression for that.

    3. Each of the boys / were given a task / to complete within / the stipulated time. No error

    Sol: Option (2)

    Explanation: When there is ‘each’ in the subject, it means that there is only one person who is being referred to and therefore, ‘was’ should be used and not ‘were’ as used in the sentence.

    4. Interviews for the post / of probationary officers / in the bank will commence / from next week. No error

    Sol: Option (5)

    Explanation: There is no error in the sentence and therefore, option (5) is the right choice for the given sentence.

    5. The old man / asked the student / what country / he belonged to. No error

    Sol: Option (3)

    Explanation: When we are referring to an inanimate object such as country, the interrogative pronoun that is used is ‘which’ and not ‘what’ as used in the sentence.

    6. The man / who just entered / the room is / taller than me. No error

    Sol: Option (4)

    Explanation: When there is a comparison between two same things, the case of the two subjects need to be the same and therefore, ‘I’ should be used in place of ‘me’ as used in the sentence.

    7. I am tired / because I have been / studying since 6 o’clock / in the morning. No error

    Sol: Option (5)

    Explanation: There is no error in the sentence and therefore, option (5) is the right choice for the given sentence.

    8. As night dawned on the travelers, / they decided to put at / a nearby hotel / till the next morning. No error

    Sol: Option (2)

    Explanation: The sentence implies that the travelers decided to stay at a nearby hotel till the next morning and ‘put up at’ refers to that and not ‘put at’ as used in the given sentence.

    9. Jeans were not permitted / in that club and that is why, / they were not allowed to / enter the club. No error

    Sol: Option (5)

    Explanation: The sentence is grammatically correct and that is why, there is no improvement required in it making option (5) the right answer for the given sentence.

    10. All the new furniture was made of wood / and that is why, / it cost more than / what he had estimated. No error

    Sol: Option (5)

    Explanation: The sentence has no error in it and that is why, option (5) is the right answer for the given sentence.

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF